Gabriela Firea, despre faptul ca nasul Gigi Becali a imprumutat PSD cu 500.000 de euro: “Nu m-a imprumutat pe mine, a imprumutat partidul, prin notar public”

Omul de afaceri Gigi Becali a imprumutat PSD-ul cu 500.000 de euro, pentru campania electorala dedicata alegerilor din 9 iunie. Informatia a fost confirmata de candidata PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a spus ca banii s-au imprumutat in conformitate cu prevederile legii privind finantarea activitatilor din campaniile electorale.


Informatia ca Becali a fost cautat de liderii AUR, George Simion si Mihail Neamtu, pentru un imprumut financiar a aparut joi in presa centrala. Becali le-ar fi transmis celor doi ca nu-i mai poate ajuta pentru ca le-a dat deja banii celor de la PSD. Mai precis, Becali ar fi imprumutat PSD-ul cu 500.000 de euro. Informatia a fost confirmata si de senatorul social-democrat Lucian Romascanu.

De asemenea, Gabriela Firea a raspuns pentru Hotnews.ro ca banii imprumutati sunt pentru campania PSD privind alegerile europarlamentare si nu pentru campania sa.

„Nu m-a imprumutat pe mine, a imprumutat partidul, PSD national, prin notar public, in conditiile legii. Puteti sa luati legatura cu doamna Elena Vlad – director economic PSD. Banii sunt pentru campania generala, imprumutul era pentru europarlamentare, nu pentru locale. La locale oricum sumele sunt mult mai mici, decat la europarlamentare”, a comentat Firea.

Pentru finantarea campaniilor electorale, partidele politice au posibilitatea prin lege sa faca imprumuturi de la persoane juridice sau persoane fizice, bani care ulterior sunt rambursati de la bugetul de stat. (Mara Ion)

Leave a Reply