Pescobar contraataca, dupa ce ANPC i-a inchis tavernele din Bucuresti si Timisoara. „Nu dau bani la niciun partid politic si daca ma mai simt santajat, direct la Parchet ma duc!”

Paul Nicolau, cunoscut in mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat intr-un clip video postat pe TikTok ca este „executat in direct” si „santajat”, dupa ce comisarii ANPC i-au inchis restaurantele Taverna Racilor din Herastrau, Snagov si Timisoara.


Deocamdata, nu a dezvaluit identitatea persoanelor care exercita presiuni asupra sa, insa a avertizat ca nu va da bani niciunui partid politic si ca, daca santajul continua, va merge la Parchet.

„Nu voi intra in niciun partid politic, nu accept sa dau bani niciunui partid politic! Nu ma mai santajati in niciun fel, pentru ca daca ma mai simt santajat in vreun fel, direct la Parchet ma duc. Au mai fost imperfectiuni, pe care le recunosc, le vom face toate. Stiu ca am deranjat, pentru ca sunt o gramada de restaurante care nu merg si am deranjat prin stilul meu, prin tot, dar terminati cu santajul. Executia in direct continua. Puterea e la domnul Horia, nu se face vreo comisie sau ceva”, a transmis Pescobar.

De cealalta parte, astazi, Horia Constantinescu, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a raspuns acuzatiilor lansate de patronul restaurantelor inchise de subalternii sai pentru deficientele grave gasite in timpul unor controale.

In primul rand, fara sa imi doresc sa intru in vreo polemica cu persoana la care faceti referire, am convingerea ca nu culoarea politca a adus peste 136 de kilograme de produse in afara datei limita de consum in restaurantul de la Timisoara, cum nu o culoare politica este cea care alimenteaza dintr-un put restaurantul de la Snagov, in pofida celor constatate de catre cei de la DSP, cu referire la faptul ca nici macar acest put nu este verificat suficient pentru a putea furniza apa unei locatii de alimentatie publica, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politica informatia pe care am primit-o, si de la care s-a declansat toata aceasta actiune, si anume aceea ca produsele din peste sunt transportate in conditii necorespunzatoare de la locatia din Giurgiu catre toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locatiile si, inclusiv acelasi personaj isi asuma in mediul online ca da, este adevarat ca trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar ca nici -6 nu este foarte rau, in conditiile in care diferenta de temperatura este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente si cele mai periculoase alimente in conditiile depozitarii si procesarii neconforme.

Nu suntem aici intr-un balci in care fiecare isi asuma, dar ar vrea sa continue. Nu este in pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Imi asum in modul cel mai transparent faptul ca da, este o actiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel national”, a declarat Horia Constantinescu. (Mara Ion)

Leave a Reply