Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a ajuns, joi dimineata, in jurul orei 9, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, unde i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in dosarul de vatamare corporala din culpa, deschis in urma accidentului rutier provocat din toamna anului trecut.
Potrivit unor surse judiciare, fostul europarlamentar a stat in incinta parchetului circa 20 de minute, insa a refuzat sa dea vreo declaratie in fata oamenilor legii, prevalandu-se de dreptul la tacere, prevazut de art. 83 din Codul de Procedura Penala. A fost asistata de avocatul Catalin Filisan, nimeni altul de cat decanul Baroului Constanta.
”La PCA se efectueaza o urmarire penala in care doamna Macovei Monica Luiza in calitate de suspect pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Urmare a actului medico-legal emis in cauza s-a constatat ca victima a suferit leziuni care necesita 120 de zile de ingrijiri medicale si consecinta punerii in primejdie a vietii acesteia. S-a incheiat acest cadru procesual cu valorificarea dreptului la aparare a persoanei”, au declarat reprezentantii parchetului pentru G4Media.
Reamintim ca, la inceputul lunii octombrie 2022, politistii rutieri au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, intre municipiul Mangalia si localitatea 2 Mai.
Politistii au constatat faptul ca impactul s-a produs intre un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, si o motocicleta, condusa de un barbat, de 56 de ani.
In urma impactului a rezultat vatamarea corporala grava a motociclistului. La volanul masinii se afla fostul ministru al Justitiei Monica Macovei.
Aceasta a fost testata cu aparatul alcooltest, rezultand ca nu a consumat alcool.
La acel moment, Monica Macovei a afirmat ca, in timp ce conducea de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda sa de mers, un motociclist a intrat in plin in masina sa. Macovei spune ca nu a pierdut niciun moment controlul masinii.
Monica Macovei a declarat pentru G4Media ca ”punerea sub acuzare este numai urmarea (procedurala) a depunerii plangerii penale (conform Codului de Procedura Penala) si nu a stabilirii vinovatiei mele prin probe”. (V.E.)