ATELIER #newTogether. Teatrul National din Timisoara si Forumul Cultural Austriac, dezbatere care vizeaza relatia dintre comunitate si artele spectacolului (P)

Teatrul National din Timisoara si Forumul Cultural Austriac organizeaza joi, 15 septembrie, la Sala 2 TNTm, in intervalul orar 9,30 – 13,30 un workshop in care participantii vor avea ocazia sa puna in discutie relatia si dinamica dintre comunitate si artele spectacolului, in cadrul proiectului #newTogether.


O initiativa a Forumului Cultural Austriac, #newTogether isi propune sa contureze o harta a ideilor, viziunilor si solutiilor pentru un viitor care sa schimbe societatea in profunzime si ca o platforma de comunicare intre profesionisti din Romania, Austria si din alte tari ale Uniunii Europene.

#newTogether a fost conceput de Beate Winkler, artista vizuala si expert european in drepturile fundamentale, ca un proiect de arta si dialog social si s-a concretizat intr-o serie de ateliere, dezbateri, conferinte, expozitii si proiectii de film privind punctele de convergenta si diferentele in parcursul si in evolutia societatilor europene si a rolului organizatiilor culturale si sociale publice si independente.

Programul #newTogether este organizat de Forumul Cultural Austriac si partenerii sai, exclusiv in orasul Timisoara, in contextul pregatirilor pentru Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, si vizeaza intensificarea dialogului si a colaborarii intre actorii culturali din Austria si Romania.

Teatrul National s-a alaturat acestui proiect inca de la inceput. Atelierul #newTogether – „Operatorii culturali in interactiune cu comunitatea locala” va pune in dezbatere o serie de teme de interes pentru operatorii culturali locali.

Acestea vor fi sustinute de Robert Pienz, directorul Schauspielhaus Salzburg, si Marietheres Mader, consultant artistic Schauspielhaus Salzburg (Austria), Jort Faber, dansator, coregraf, performer, profesor independent (Tarile de Jos) si Ada Hausvater, managerul Teatrului National din Timisoara.

Impreuna cu participantii, atat in prezentarile lor cat si, in a doua parte a atelierului, intr-o formula interactiva, pe grupe de interes, acestia vor analiza modalitatile in care organizatiile culturale – institutii publice, companii independente, ONG-uri etc. reprezinta un pilon de baza in dezvoltarea urbana si a comunitatii, precum si rolul si importanta unei agende sociale si, de asemenea, rolul si importanta construirii publicului pentru artele spectacolului.

Atelierul se adreseaza profesionistilor din domeniul cultural. Inscrierile se fac la adresele de e-mail tntm.office@tntimisoara.com, bukarest-kf@bmeia.gv.at.

(Impact Press)

 

Leave a Reply