Conducerea Universitatii Politehnica Timisoara a primit cu satisfactie anuntul privind ridicarea starii de alerta impusa pana acum de pandemia de Covid-19 si, in consecinta, posibilitatea revenirii studentilor in amfiteatre. De altfel, cel de-al doilea semestru al actualului an de invatamant a inceput in sistem hibrid, cursurile desfasurandu-se online, iar laboaratoarele si activitatile aplicative fata in fata.
Ministerul Educatiei a emis o Nota conform careia, incepand cu data de 9 martie 2022, institutiile de invatamant superior pot reveni la activitati didactice cu prezenta fizica. In situatia in care acest fapt nu este posibil imediat, in vederea asigurarii calitatii actului educational, in functie de specificul activitatilor desfasurate si in raport cu contextul actual (cazarile studentilor in caminele studentesti, reconfigurarea orarelor etc), universitatile pot decide, in baza autonomiei universitare garantate de Constitutia Romaniei, cu asumarea raspunderii publice, prin hotarari ale Senatului universitar, o perioada optima de tranzitie de la sistemul online la activitati cu prezenta fizica.
In contextul legislativ actual si in baza precizarilor Ministerul Educatiei, Consiliul de Administratie al Universitatii Politehnica Timisoara a transmis Senatului UPT propunerea ca, dupa consultarea organizatiilor studentesti, sa fie luata in discutie, cu celeritate, emiterea unei Hotarari privind trecerea graduala de la sistemul hibrid actual la sistemul fata in fata. Pana la emiterea unei hotarari in acest sens, activitatile se vor desfasura in continuare in sistem hibrid, cu desfasurarea online doar a cursurilor, iar a laboratoarelor si activitatilor aplicative cu prezenta fizica.
„Chiar daca actul educational a fost afectat in ultimii doi ani de situatia epidemiologica, in special in cazul invatamantului tehnic, dat fiind specificul aplicativ al acestuia, Universitatea Politehnica Timisoara a luat toate masurile pentru compensarea neajunsurilor provocate de invatamantul online. Poate ca unele dintre experientele pozitive castigate in aceasta perioada le vom pastra si in continuare, dar ne bucuram in primul rand pentru incheierea pandemiei, iar in al doilea rand pentru faptul ca vom putea relua activitatile in sistem fata in fata. In zilele urmatoare vom demara discutiile cu studentii pentru asigurarea unei reveniri in cele mai bune conditii spre invatamantul cu prezenta fizica, adaptata specificului fiecarei facultati”, a declarat conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara. (Universitatea Politehnica Timisoara)
În timp ce “lumea bună” e cu ochii pe intrarea lui Cîțu în rândul nulităților politice din jurul lui Klaus Iohannis, în inspectoratele școlare repesedizate din țară se întâmplă niște lucruri.
Cum ar fi în Timiș, unde inspector general este o tovarășă de partid, cumnată cu alt tovarăș, cel care a dat OUG13.
Pentru cine nu știe, doamna Aura Danielescu, pe lângă calitatea de rudă a luceafărului politicii bănățene, deține și un minisindicat pe persoană fizică, intitulat SOLE.
O dată ajunsă mare unsă de partid pe functie, Aura Danielescu a început imediat schimbările.
Cum ar fi, spre exemplu, la matematică unde, în locul unui inspector cu zeci de ani de experiență și rezultate foarte bune, a fost adusă fosta directoare de la Liceul Auto din Timișoara.
Un liceu care excelează an de an prin notele mici la bacalaureat și tot așa de mici la promovabilitate.
Și ca la matematică, multe alte schimbări, pe nepusă masă, cei schimbați fiind anunțați de decapitare doar de cei care vin să le ia scaunul.
Nu tu evaluări, motivări sau discuții personale, doar execuții.
Nu se știe dacă criteriul este doar apartenența la PSD și la acel sindicat de pe persoană fizică, pentru că datele cu membrii nu sunt publice.
Dar ceea ce știu este că nimeni din presa din Timișoara nu dă vreo știre cu aceste epurări politice, pe bază de incompetență.
Aceeași presă care, acum 10 ani, se lăuda că tovarășul Grindeanu va face un spital nou pentru copii și care nu este gata nici astăzi.
Ce doream să spun e că așa arată în realitate “România Educată” a rebutului politic cu pretenții de eminență NATO, Klaus Iohannis.