Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, achitat definitiv intr-un dosar de coruptie. „Justitia a facut azi dreptate!”, a anuntat liderul PSD, Marcel Ciolacu

Curtea de Apel Bucuresti a dispus astazi achitarea fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judetean in Buzau intr-o importanta functie publica.


Initial, instanta de fond – Tribunalul Bucuresti – il condamnase, in februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la 3 ani de inchisoare cu executare, insa Curtea de Apel Bucuresti i-a admis astazi apelul si a dispus achitarea lui, decizia fiind definitiva.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost condamnat, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, in 2020, in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de influenta.

In aceeasi sentinta, judecatorii au mentinut masura asiguratorie pana la concurenta sumei de 62.143 de lei.

La ultimul termen al procesului, din 20 ianuarie, un procuror de la DNA a cerut ca Zgonea sa fie condamnat la o pedeapsa orientata spre mediu, cu circumstante agravante.

In ultimul cuvant in fata instantei, Valeriu Zgonea a spus ca este nevinovat si a cerut sa fie achitat.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada iulie 2012 – aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si era vicepresedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea facuta de Dumitru Dobrica, consilier judetean in Buzau, privind primirea de foloase necuvenite, in schimbul numirii fiicei acestuia intr-o importanta functie publica.

Ulterior, arata procurorii, Zgonea a primit de la Dobrica foloase necuvenite in suma totala de 62.143 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

”Justiția a facut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea! Stiu ca nimeni nu ii poate da inapoi timpul pierdut, sanatatea si suferința indurate in acesti cinci ani de calvar, dar ma bucur ca pana la urma adevarul a iesit la lumina! Vali Zgonea este un om bun, un social-democrat adevarat, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astazi a iesit din nou soarele, Vali!”, este mesajul postat pe Facebook de liderul PSD, Marcel Ciolacu. (V.E.)

Leave a Reply