In cursul noptii, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat in urma presiunii deseurilor si a bustenilor de mari dimensiuni veniti din amonte.
Acesta fusese montat de Administratia Bazinala de Apa Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni si materialul lemnos sa ajunga in aval. O parte din deseurile acumulate si transportate in ultimele de zile de viituri curg spre Dunare si spre acumularea Portile de Fier.
Din acest motiv, operatiunea de curatare a raului Cerna este ingreunata.
Echipele Administratiei Bazinale de Apa Banat (ABA Banat), impreuna cu cele ale Administratiei Bazinale de Apa Jiu (ABA Jiu) – Sistemul de Gospodarire a Apelor Mehedinti au ajuns deja in zona si colecteaza pet-urile de pe maluri si din cursul de apa. Operatiunea se efectueaza manual, din barca.
Pentru ca materialul lemnos curge in aval, interventia cu utilajul grefier sau colectarea lui manuala, din barci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic.
Materialul lemnos va fi oprit la gratarele de la acumularea Portile de Fier si va fi colectat prin greblare de catre S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are in administrare lucrarea. Nu este pusa in pericol functionarea hidrocentralei.
Actiunea este organizata, din surse proprii, cu utilajele si materialele de interventie din dotare.
La aceasta participa 26 de angajati, dintre care 15 provin de la cele trei formatii de lucru (din Herculane, Caransebes si Moldova Noua) din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Caras-Severin (ABA Banat) si alti 11 de la doua formatii din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti (Topolnita si Mehedinti).
Formatiile de lucru vor ramane in zona pana la finalizarea actiunii, care va dura cel putin trei zile. (ABA Banat – Compartiment Comunicare si Relatii cu Presa)