RETIM Ecologic Service SA informeaza utilizatorii serviciului de salubrizare din Timisoara ca centrul de colectare gratuita a deseurilor vegetale, voluminoase si a deseurilor rezultate din constructii si demolari situat in parcarea de sub Podul din Calea Sagului a fost mutat la o noua adresa: Calea Chisodei, Strada Mile Carpenisan, nr 3 (Statia de Sortare RETIM). Noua locatie este situata in aceeasi zona de sud a orasului, deservind cetatenii care locuiesc in vecinatate.
Pentru a imbunatati calitatea serviciilor de colectare gratuita a deseurilor vegetale, voluminoase si a deseurilor rezultate din constructii si demolari RETIM, impreuna cu Primaria Timisoara, au decis relocarea centrului de la Podul din Calea Sagului la adresa Calea Chisodei, Strada Mile Carpenisan, nr 3.
Mutarea containerelor si a angajatilor are loc incepand cu data de 10 iunie 2020. Orarul de functionare ramane neschimbat : Luni -Vineri 09 – 17, Sambata 08 – 16.
Va reamintim care sunt deseurile acceptate si conditiile de predare a acestora la punctele de colectare RETIM, in conformitate cu prevederile proiectului de hotarare din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timisoara.
Cantitatile preluate in mod gratuit sunt:
• Deseuri vegetale (iarba, frunze, crengi) : 3 mc/persoana /luna
• Deseuri voluminoase de uz casnic (mobilier, saltele) : 5 mc/persoana/luna
• Deseuri rezultate din constructii si demolari (moloz, tencuiala, gresie): 1 mc/persoana/luna
Reguli de functionare centre:
- Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie sa fie taiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm si legate in manunchi, iar frunzele si iarba trebuie sa fie depozitate in saci.
- Deseurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
- Deseurile din constructii provenite din locuinte, generate de activitati de reamenajare si reabilitare interioara sau exterioara a acestora, trebuie depozitate in saci rezistenti precum cei de rafie. Deseurile din constructii care se pot depune exclud cele precum vopseluri, polistiren, poliuretan, vata minerala si bazaltica, sindrila bituminoasa etc. Acestea sunt deseuri periculoase. Sacii care vor contine deseurile mentionate anterior nu vor fi primiti.
- Pentru depunerea deseurilor este necesara prezentarea unui document de identitate in vederea verificarii cantitatilor maxime lunare permise.
Reteaua de centre de colectare gratuita prin aport voluntar.
Pe teritoriul municipiului Timisoara sunt deschise in total patru puncte colectare a deseurilor vegetale, voluminoase si a deseurilor rezultate din constructii si demolari situate la urmatoarele adrese, cu urmatorul program:
Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9-19, S: 8-16)
Calea Mosnitei, nr. 2-4 (L-V: 9-19, S: 8-16)
Str. Avram Imbroane, nr. 70 (L-V: 9-19, S: 8-16 )
Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 (L-V: 9-17, S: 8-16)
Nu abandonati deseurile in locuri neamenajate, folositi aceste centre!
RETIM va informeaza ca, potrivit Legii nr.188 din 2019 privind regimul deseurilor, amenda aplicata pentru gestionarea necorespunzatoare a acestora este cuprinsa intre 3.000 lei si 6.000 lei pentru persoanele fizice si intre 20.000 lei si 40.000 lei pentru persoanele juridice.
Prin aceasta lege se prevede si o sanctiune complementara, in cazul savarsirii faptei de abandonare a deseurilor, aceasta constand in obligarea contravenientului sa ridice deseurile abandonate, sa curete terenul si sa elimine deseurile prin societati specializate autorizate, suportand toate costurile pentru aceste activitati. (I.P.)
Nota: Pentru orice infomatii legate de serviciile de salubrizare prestate de catre RETIM, va rugam sa folositi canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficiala de Facebook. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numarul +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07 – 19.