Judecatoarea Madalina Afrasinie socheaza din nou, dupa ce, in toamna anului trecut, si-a cerut iertare celor care au stat pe nedrept in inchisoare si, totodata, a criticat in termeni duri protocolul dintre SRI si Inspectia Judiciara.
De aceasta data, presedinta Sectiei a VI-a Civila a Tribunalului Bucuresti se adreseaza finantistilor din cadrul BNR, carora le atrage atentia ca aroganta si limbajul de lemn nu le face cinste.
“Pentru unii purtatori de vorbe. Exista avocati, dar si judecatori foarte bine pregatiti „pe bnr”… BNR nu este Dumnezeu, iar noi nu suntem niste „habarnisti”.
Aroganta afisata si limbajul de lemn nu va fac cinste! Am avut nesansa sa particip la o conferinta nu la Sinaia, ci aici, in Bucuresti si, in afara de a spune ca judecatorii nu inteleg mecanismul bancar si de aceea dau castig consumatorilor, nu am inteles altceva.
Bine, recunosc: nu sunt o femeie inteligenta, dar gramul acela de inteligenta nu mi-l insultati! Si inca ceva, potrivit legii, eu nu pot sa-mi iau un al doilea job! Asa ca, mai usor cu pianul (ne)bunului simt pe scari!”, a scris judecatoarea pe pagina sa de socializare.
Madalina Afrasinie isi dezvolta acuzatiile si atinge o serie de puncte sensibile pe care BNR le trece sub tacere, cum ar fi vanzarea pe sume derizorii a creditelor neperformante, beneficiare fiind cateva IFN-uri acreditate si tinute pe piata chiar de oficialii BNR.
”1. De acord ca, atunci cand ma imprumut de la o banca, trebuie sa imi pun intrebarea daca voi putea sa achit rata in ipoteza scaderii salariului. Facand parte din categoria”bugetarilor grasi”, ma gandesc ca indemnizatia pe care o incasez in prezent nu va scadea. Eu nu pot sa-mi negocieze contractul (Nu am un asemenea contract). Ce nu se doreste a se spune sau a se recunoaste este faptul ca scaderea salariilor in timpul crizei (criza pt noi, nu pt ei) a determinat o explozie a litigiilor;
2. Ce nu se spune, iar, este faptul ca toate acele credite neperformante au fost vandute pe sume derizorii; 3. Ce nu se spune este si faptul ca toate acele institutii financiar nebancare au functionat si functioneaza „cu binecuvantarea” BNR; 4. Deci, fara sa fiu o specialista in materie, spun ca asistam la razboiul lor in lumea noastra, iar noi suntem singurele victime!”, a mai precizat judecatoarea Madalina Afrasinie. (Vlad Enciu)
Pai un lucru nu stie doamna judecator. Ca, poate doer 1% din angajati isi negociaza contractul. Contractul chipurile negociat, este doar o forma prin care angajatorii isi creaza un scut impotrva eventualelor actiuni in instanta. Iar judecatorii,se prefac ca nu pricep. Este la fel ca si contractele cu firmele de telefonie de exemplu. Doar ca legea interzice contracte tipizate.Contracte pe care ori le semnezi, ori “la gara”.
Judecatoarea stie ce spune,dumneavoastra habar nu aveti. Codul Muncii ofera posibilitatea si cadrul legal ca TOTI angajatii sa-si negocieze contractul de munca si salarizarea.Ca nu o faceti este treaba dvs. !