Procurorii DIICOT Timisoara, obligati de finalizeze ancheta in dosarul motorinei furate de la Depoul CFR! Presedinta Tribunalului Timis le-a dat un termen limita pentru rechizitoriu sau clasarea acuzatiilor

La aproape 2 ani si jumatate de cand a emis patru mandate de arestare in dosarul Motorina, in care procurorii DIICOT incearca sa probeze furtului a zeci de mii de tone de carburant de la Depoul CFR Timisoara, in valoare de cateva milioane de euro, judecatoarea Adriana Stoicescu a decis sa fixeze un termen limita pentru finalizarea anchetei.


Astfel, la termenul din 23 august, presedinta Tribunalului Timis a admis contestatia privind durata procesului, formulata de petentul Ladan Anton, si a stabilit ca DIICOT Timisoara, daca are probe, sa intocmeasca rechizitoriul si sa-i trimita in judecata pe inculpati, sau, in caz contrar, sa dispuna clasarea dosarului.

“Stabileste data de 31 octombrie 2018 drept termen pentru finalizarea urmaririi penale in dosarul nr. 286/D/P/2015 al DIICOT Timisoara si emiterea rechizitoriului sau, dupa caz, a ordonantei de clasare sau de renuntare la urmarire”, a decis Adriana Stoicescu, cu mentiunea ca o noua contestatie similara nu va putea fi facuta mai devreme de 31 decembrie.

Conform avocatilor angajati in acest dosar complex al DIICOT Timisoara, probele invocate de procurori au cazut, rand pe rand, iar valoarea initiala a prejudiciului s-a diminuat serios, tinzand spre zero.

“Se pare ca procurorii au o problema; directorul depoului a refuzat sa semneze expertiza tehnica care atesta disparitia a zeci de tone de motorina, in conditiile in care stocurile de combustibil au fost justificate legal. Doamna presedinta a fost mirata sa auda ca, de aproape trei ani, DIICOT nu a facut nimic in acest dosar, desi gravitatea acuzatiilor a determinat-o, dupa perchezitiile din urma cu doi ani si jumatate, sa dispuna arestarea preventiva a patru persoane. Din aprilie 2016, toti cei din lotul Motorina sunt suspendati din functii, neavand locuri de munca, in timp ce procurorii se chinuie sa gaseasca probe”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu.

Reamintim ca, in urma descinderilor din 14 aprilie 2016, nu mai putin de 40 de persoane au fost ridicate si duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara. Printre acestea s-au aflat sefii depoului, contabilul sef, liderul de sindicat, 22 de mecanici de locomotiva, gestionari, un agent de politie si un om de afaceri.

La vremea respectiva procurorii au avansat comiterea mai multor infractiuni de coruptie, santaj, fals si delapidare, dar si constituire de grup infractional organizat. “O conducta artizanala improvizata lega rezervoarele propriu-zise ale CFR, in care depozitau cantitatea de combustibil pe care reușeau sa-l sustraga și se varsa prin aceasta conducta in statia tip PECO din spatiul artizanal, unde noaptea veneau tot felul de tiruri de la societati, incarcau motorina cu care plecau mai departe. Acolo s-a muncit, nu gluma”, dezvaluia procurorul Alex Florenta, seful DIICOT Timisoara. (Vlad Enciu)

 

Sursa foto: pressalert.ro

2 thoughts on “Procurorii DIICOT Timisoara, obligati de finalizeze ancheta in dosarul motorinei furate de la Depoul CFR! Presedinta Tribunalului Timis le-a dat un termen limita pentru rechizitoriu sau clasarea acuzatiilor

  1. Este acolo un procuror, care demult a luato razna, sub mai multe…..forme! Trăiește din ce in ce mai bine…dar in lumea care îl interesează…
    Toate se vor afla, la un moment dat.

  2. Toti cei arestati preventiv sunt bine mersi, pe vechile functii sau chiar pe altele mai Badea ne platite. La noi in Romania asa se intampla: orice sut in fund, este un pas inainte.

Leave a Reply