EXCLUSIV! Cine este noul manager al Spitalului de Psihiatrie din Jebel, medicul care l-a “batut” pe juristul decis sa rentabilizeze unitatea prin cultivarea porumbului si confectionarea de martisoare

Desi a trecut mai mult de o luna de la incheierea concursului pentru ocuparea functiei de manager la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, candidatul care a fost declarat respins pare sa nu fi acceptat, inca, rezultatul final.


Juristul Dacian Crainic (foto 2), fostul director al Oficiului Judetean de Posta Timis, membru de nadejde al PSD Timis, s-a inscris in concurs cu sperante foarte mari, insa a fost profund dezamagit cand a fost anuntat ca, de aceasta data, nu poate fi alesul providential.

Prin urmare, nu a stat mult pe ganduri si a formulat o contestatie, in care a acuzat trucarea concursului in favoarea medicului ginecolog de origine sarba Mihajloviċ Vidosav (foto 1), fostul director medical la Spitalul Orasenesc Deta, care-l depasise la scorul final cu aproape jumatate de punct, 7,82 la 7,37.

Comisia de solutionare a contestatiilor, prezidata de dr. Bold Leonte Valeriu, a stabilit ca notele acordate de catre comisia de concurs au fost corecte, ca proiectele de management au fost concepute si realizate integral de candidati, existand in acest sens declaratii pe propria raspundere, ca ambii candidati s-au exprimat coerent in sustinerea probei, dupa cum a reiesit din vizionarea inregistrarilor video puse la dispozitie, iar toate intrebarile adresate candidatilor de catre persoanele interesate au fost transmise pe e-mail-ul unitatii medicale si selectate in conformitate cu prevederile metodologiei de concurs.

In concluzie, contestatia lui Dacian Crainic a fost respinsa, insa, dupa cum ne-au dezvaluit surse din spital, sirul reclamatiilor nu s-a oprit aici.

De altfel, rezultatul concursului nu putea fi altul, spun aceleasi surse, cata vreme in proiectul sau de management, la capitolul performanta financiara, Dacian Crainic mentioneaza cateva propuneri absolut exotice pentru o unitate cu 400 de bolnavi psihic si infractori periculosi, cum ar fi confectionarea de martisoare sau cultivarea porumbului.

“Identificarea pacientilor cu un real talent in desfasurarea acestor activitati: pictura, desen, origami, modelaj, etc. Indicatorii de profitabilitate ofera o imagine analitica legata de capacitatea unei activitati de a genera profituri din capitalul investit prin valorificarea lucrarilor de arta create. Exemplu: la o medie de 70 de martisoare confectionate/ zi inmultit cu o medie de 28 de zile/ luna ori 12 luni, calculat la 0,80 lei pret de vanzare tip en-gros, rezulta un venit de aproximativ 16.000 – 20.000 lei/an”, calculeaza fostul sef al Postei Judetene Timis si, anterior, al Serviciului Juridic de la ARR Timis, uitand ca martisoarele se pot comercializa doar cateva zile pe an, in luna martie.

De asemenea, se invoca semnarea unui parteneriat public/privat, guvernat de prevederile Legii 98/2016 privind achizitiile publice, pentru exploatarea agricola a terenului din jurul spitalului. “Poate sa aduca un venit considerabil la bugetul Spitalului (apreciind un randament de 4 Tone/ha la cultura de porumb, ar rezulta un venit de aproximativ 50.000 lei/an pentru cele 18 ha)”. Nu mai vorbim despre graba cu care s-a propus achizitionarea substitutelor pentru heroina, ca metadona si buprenorfina, pentru eficientizarea tratamentului clinic al toxicomanilor, pentru ca riscam sa intram in alt registru al semanticii manageriale. (G.I.)

Surse foto: Facebook si voceatimisului.ro

Leave a Reply