Dupa un parcurs impresionant la competitia internationala FIRST Championship din Houston, echipa de robotica CSH de la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara a reusit o performanta remarcabila, clasandu-se pe locul al treilea la nivel mondial.
Evenimentul de celebrare a performantei obtinute a avut loc in Amfiteatrul A01 al UVT, unde membrii Team CSH au fost premiati onorific de conducerea universitatii, in semn de recunoastere a rezultatelor obtinute.
Colaborarea dintre UVT si echipa de robotica Team CSH, inceputa in 2017, s-a consolidat de-a lungul anilor prin organizarea competitiei „Open Robotics Intelligent Grid”, un eveniment ce a continuat cu succes si in perioada pandemiei, sprijinind generatii de tineri pasionati de tehnologie.
„Sunt lider non-tehnic. Alaturi de colegul meu Alex, care coordoneaza partea tehnica, eu ma ocup de domeniile non-tehnice – marketing, PR si design. A fost o experienta de neuitat, pentru ca nu doar ca ne-am implinit propriile visuri, ci am dus mai departe si visurile mentorilor si fostilor membri ai echipei”, a declarant Harkai Luca, elev si membru activ al echipei CSH.
Acesta a povestit cum arata o zi de competitie pentru pasionatii de robotica, dar si despre atmosfera competitiilor.
„O zi de concurs este foarte intensa. Juratii vin la standuri, ne intreaba despre documentatia tehnica, despre parcursul echipei, iar emotiile sunt enorme. E o zi plina de munca, rasete si, uneori, chiar lacrimi”, a spus Harkai Luca.
In cadrul festivitatii, rectorul Marilen Pirtea a vorbit despre importanta dedicarii si a formarii de lideri.
„Performantele nu apar peste noapte. Ele sunt construite cu efort constant, pasiune si multa munca. Astazi, recunoastem valoarea, talentul si devotamentul vostru. Va asteptam ca viitori studenti si viitori mentori ai noilor generatii de inovatori”, a declarant acesta.
Profesoara coordonatoare a echipei, Nusa Cojocaru, a vorbit despre rezultatele importante obtinute de „generatia de aur”, cum ii numeste ea, si despre relatia stransa formata intre membrii echipei.
„Am devenit o adevarata familie. Este anul in care echipa a atins cea mai inalta performanta – locul 3 mondial, dar si cea mai stransa coeziune de grup din istoria noastra”, a spus Nusa Cojocaru.
La randul sau, Octavian Bunoiu, prorector al Universitatii de Vest din Timisoara, a adus vesti bune privind sprijinul institutional.
„Suntem proaspat beneficiari ai unui aviz favorabil din partea Ministerului, pentru o finantare speciala care va sustine din nou organizarea Open Robotics. Este un exemplu rar de colaborare complexa intre un liceu si o universitate”, a declarat Octavian Bunoiu. (Laura Ilioiu)