VIDEO / Colindul ca forma de transmitere a traditiei, dezbatere organizata la Universitatea de Vest din Timisoara

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera de Cercetator – Regiunea de Vest si Departamentul de Stiinte ale Educatiei din cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara au organizat, in data de 10 decembrie 2024, un eveniment de tip dezbatere intitulat „Cercetarea colindului ca forma de transmitere a traditiei”.


Evenimentul, desfasurat in sala A01 a UVT, a reunit specialisti din domenii precum cultura, muzica, teologie si educatie, care au purtat un dialog captivant despre rolul colindului in pastrarea si transmiterea traditiilor.

Printre invitati s-au numarat: prof. univ. dr. Otilia Hedesan (FLIFT, UVT), coordonator al Research Center for Heritage and Cultural Anthropology (RHeA), conf. univ. dr. Alin Scridon (Departamentul de Teologie, UVT), CS III dr. Ciprian Mizgan-Danciu (Academia Nationala de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), lect. univ. dr. Cosmina Lungoci (Departamentul de Stiinte ale Educatiei, UVT).

In cadrul dezbaterii s-a pus accent pe importanta pastrarii traditiilor in contextul modern, subliniindu-se rolul colindului in consolidarea identitatii culturale.

Un moment deosebit a fost oferit de Ansamblul Coral al Departamentului de Stiinte ale Educatiei, coordonat de drd. Daniel Milencovici, care a incantat audienta cu un program muzical emotionant.

Totodata, evenimentul a inclus si expozitia „Magia iernii”, realizata de studentii din anul II ai programului Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar (PIPP), alaturi de elevii Scolii Gimnaziale din Izvin, sub indrumarea lect. univ. dr. Eugenia Elena Riemschneider.

In pragul sarbatorilor de iarna, dezbaterea a fost un prilej unic de inspiratie si reflectie asupra legaturii dintre cercetare, educatie si traditie, demonstrand importanta acestora in societatea contemporana. (Lorena Otescu)

Leave a Reply