Restaurantul Baba Zorka din localitatea Dinias, la 22 km de Timisoara, s-a dovedit neincapator, joi seara, pentru toti clientii casei care au dorit sa participle la o noua degustare de vinuri.
De aceasta data, vinurile Cramei Chateau Cristi, din Republica Moldova, intr-o prezentare de zile mari a proprietarului cramei, Constantin Sevciuc.
Ca de fiecare data, maestrul de ceremonii Sava Glisici, proprietarul restaurantului din Dinias – deschis in 2017 si premiat cu medalia de aur, la Novi Sad, pentru promovarea bucatariei sarbesti – s-a dovedit o gazda macar de o stea Michelin, reusind sa impace toate gusturile, oricat de rafinate.
Fiecare soi de vin prezentat de oaspetii din Republica Moldova a fost asezonat cu mancaruri specific, de la pastrav cu mamaliguta, la vinurile albe, pana la plescavita sarbeasca, la vinurile rosii, sau clatite banatene, la vinurile dulci, licoroase. Totul, in ton cu acordurile pieselor cantate de tamburasii din Serbia.
“Suntem la cea de-a saptea degustare de vinuri, iar restaurantul Baba Zorka devine, dupa fiecare eveniment, un brand tot mai recunoscut in promovarea vinurilor si cultivarea gusturilor. Am gazduit prezentari din mai multe podgorii din tara, dar si din Republica Moldova, de unde importam vinuri foarte apreciate de consumatori”, ne-a declarant Sava Glisici, patronul exoticului restaurant Baba Zorka.
Reamintim ca unele vinuri din Moldova, precum Purcari, s-au impus deja pe piata romaneasca. (E.T.)