Rapperul american Wiz Khalifa, trimis in judecata de procurorii DIICOT, dupa ce si-a aprins o tigara cu cannabis pe scena unui festival de pe litoral

Rapperul american Wiz Khalifa, in realitate numit Cameron Jibril Thomaz, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, dupa ce, in timpul unui concert sustinut pe scena festivalului „Beach Please” din Costinesti, si-a aprins o tigara care continea cannabis.


Prin rechizitoriul din data de 15 octombrie 2024, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui inculpat in varsta de 37 de ani, cetatean SUA, pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri de risc, fara drept, in vederea consumului propriu.

Din materialul probator administrat a rezultat ca la data 13.07.2024, in jurul orei 23,55, in timp ce se afla in incinta spatiului de desfasurare a festivalului de muzica din Costinesti a detinut, in vederea consumului propriu, fara drept, cantitatea de 18,53 grame canabis si o tigareta care continea canabis. Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Tribunalului Constanta”, au transmis reprezentantii DIICOT, la data de 21 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presa.

In baza Legii 143/2000, Wiz Khalifa risca, pentru detinerea de droguri de risc in scopul consumului propriu, inchisoare de la trei luni la doi ani sau amenda.

Pana in prezent, rapper-ul nu a sustinut declaratii publice referitoare la acest incident.

Nu este prima oara cand rapper-ul are probleme cu legea din cauza drogurilor. Acesta este cunoscut pentru numeroasele sale cazuri in care a fost arestat, avand canabis asupra lui. In anul 2010 a fost arestat in Carolina de Nord pentru posesie de droguri, in urma unui concert, iar in 2014 a mai fost retinut in Aeroportul International El Paso din Texas, incercand sa treaca granita cu droguri asupra sa.

Wiz Khalifa a sustinut in nenumarate momente ca fumeaza zilnic canabis, din anul 2014 fiind chiar sponsorizat de un distribuitor de marijuana medicinala, numit „The Cookie Company”.

In cele cinci zile de „Beach Please”, 40 de persoane au fost testate cu aparatul drug-test, toate rezultatele fiind negative. De asemenea, 27 de persoane au fost identificate avand droguri asupra lor, potrivit informatiilor transmise de Gruparea de Jandarmi Mobila „Tomis” Constanta, la acea vreme. (G.I.)

Leave a Reply