Candidatura fostului politist Valer Kovacs la functia de senator, in Salaj, contestata! „Sunt convins ca deranjez baronii locali din zona”

Candidaturile Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) pentru alegerile parlamentare din acest an au fost contestate in peste 30 de judete din Romania. Printre cei vizati se numara si doi candidati din judetul Salaj, fostul politist Kovacs Valer, inscris pentru functia de senator, si Lucian Musat, candidat pentru functia de deputat. Dosarele lor au fost inregistrate, joia trecuta, de Biroul Electoral Judetean Salaj, dar, ulterior, au fost contestate.


In total, cinci contestatii au fost formulate impotriva candidatilor AUR din Salaj, insa toate au fost respinse de autoritati, ceea ce confirma ca acestia raman in cursa electorala.

Decizia de a contesta aceste candidaturi a generat reactii puternice din partea partidului. Contactati telefonic, chiar in timpul marsului dn Bistrita, de sambata, unde mii de persoane au iesit sa protesteze in cadrul unui mars spontan organizat de AUR, cei doi candidati din Salaj au oferit cateva declaratii.

Valer Kovacs a subliniat, in declaratia sa, ca aceste contestatii fac parte dintr-o campanie de discreditare a formatiunii politice. „Mi-am depus candidatura ca senator la Salaj. Au fost depuse cinci contestatii.

Sunt convins ca deranjez baronii locali din zona, sunt convins ca la multi le este frica de mine, dar nu este nici o problema. Celor corecti, nu le este frica de oameni ca mine.

Toate contestatiile, toate cele cinci contestatii au fost respinse si vom merge mai departe impreuna cu contra-candidatul meu, fostul ministru de interne, domnul inginer mecanic Lucian Bode, care n-a lucrat o zi in sistem. Cu Dumnezeu inainte!”

La randul sau, Lucian Musat a adaugat: „Am aflat si eu ieri cu stupoare ca si la Salaj s-a depus o contestatie impotriva mea. Acum vin de la Bistrita, unde a avut loc un protest de amploare al AUR cu participanti din toata tara, pentru a stopa acest abuz.

La Bistrita-Nasaud a fost admisa contestatia. O sa trecem la instanta. Dar, cu stupoare aflam ca in 2024, cel mai mare partid de opozitie nu este lasat sa canideze in mai toate judetele.

Am inteles ca este ordin pe unitatea de la PNL ca acest lucru sa se intample. Majoritatea contestatiilor din acea parte politica vine. Trebuie sa fim lasati sa candidam si cetateanul in mod definitiv sa puna stampila pe cine crede ca ii va apara interesele pe viitor”. (Mara Ion)

Sursa: transilvaniatv.ro

Leave a Reply