Amenda record de 45.000 de lei aplicata de politistii locali din Timisoara unui cetatean care a incendiat deseuri pe domeniul public

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat, in ultima perioada, verificarile privind respectarea legislatiei referitoare la abandonarea de deseuri pe domeniul public. Astfel, in ultimele doua saptamani au fost aplicate un numar de 38 de sanctiuni in valoare totala de 122.500 lei, conform OUG 92/2021 si conform HCH 393/2023, atat pentru abandonarea de resturi, cat si pentru incendierea acestora pe domeniul public.


Spre exemplu, un barbat care a abandonat pe str. Infratirii ambalaje din carton a fost sanctionat cu 1.000 de lei, urmand ca aceeasi masura sa fie aplicata si in ceea ce priveste cea de-a doua persoana care a fost identificata aruncand aici un vas de toaleta.

O sanctiune mai mare a fost aplicata unui alt barbat care, impreuna cu o ruda, a abandonat pe un teren viran de pe Str. Adam Mickiewicz, o cantitate impresionanta de resturi provenite de curatarea curtii imobilului in care locuieste, de pe Str. Rarau din Timisoara. Cel in cauza a fost sanctionat cu 45.000 de lei.

Aceeasi amenda de 45.000 de lei a fost aplicata si in cazul unui alt barbat care a incendiat, in apropiere de Podul Sacalazului din Timisoara, deseuri precum folii plastic, polistiren, ambalaje de la electrocasnice mari. De mentionat ca sanctiunile aplicate de politistii locali sunt direct proportionale cu cantitatea de deseuri depozitata.

Politia Locala Timisoara atrage atentia ca actiunile pentru depistarea celor care nu respecta legislatia pe aceasta linie continua, inclusiv prin efectuarea de pande operative pentru a-i surprinde in flagrant pe cei care si-au facut un obicei din a abandona deseuri pe domeniul public. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply