Alte trei blocuri din Timisoara, cu 162 de apartamente, intra in reabilitare termica. Investitie de 3,8 milioane de lei a Primariei Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara continua programul de imbunatatire a eficientei energetice in sectorul rezidential cu trei blocuri pentru care a fost semnat contractul de reabilitare termica.


Cladirile incluse in programul municipalitatii sunt situate pe str. Stelelor Nr. 6, Aleea Cristalului Nr. 1 si B-dul Take Ionescu Nr. 11-13 si insumeaza 162 de apartamente. Contractele, cu o valoare totala de 3.847.001,42 lei (fara TVA), au fost atribuite companiei ILA VORHABEN S.R.L., iar lucrarile vor fi finalizate in termen de 6 – 8 luni de la emiterea ordinului de incepere.

Lucrarile vor contribui semnificativ la reducerea consumului de energie si la cresterea confortului in locuinte. La finalul reabilitarii, familiile din cele 162 de apartamente vor beneficia de confort termic crescut si facturi mai mici la energie.

Printre lucrarile planificate se numara:

Inchiderea balcoanelor pentru imbunatatirea aspectului cladirii si cresterea coeficientului termic;

Lucrari de hidroizolare;

Lucrari de izolare a acoperisului;

Lucrari de reparatii si finisare.

Prin programul de reabilitare termica al Primariei, aproximativ 3.400 de apartamente si peste 8.000 de locuitori vor beneficia de un confort termic comparabil cu cel al blocurilor nou construite. Municipalitatea a finalizat lucrarile la 32 de blocuri, iar in executie sunt alte 25. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply