Timisoreanul Sorin Cazacu, noul campion mondial al supergreilor la Powerlifting Masters, in Africa de Sud / Doua medalii de aur si una de argint, total 745 kg

Longevivul ridicator de greutati timisorean Sorin Cazacu, un evergreen in al saselea deceniu de viata, deja legenda in carne si oase a sportului de pe Bega, a mai adaugat o salba de medalii oricum impresionantului sau palmares prin a triumfa la Campionatul Mondial de Powerlifting Masters, in Sun City.


„Mister Powerlifting” in vestul tarii, intemeietor al clubului sportiv local Caza Powerlifting, al carui presedinte, antrenor si sportiv este umar la umar cu mai tineri practicanti, Sorin Cazacu a devenit in Africa de Sud noul campion mondial al supergreilor in powerlifting.

Timisoreanul Cazacu a participat in sudul continentului de abanos in cadrul categoriei de greutate +120 de kilograme, el cantarind 122kg, iar cu doua medalii de aur si una de argint a obtinut-o pe cea de aur la total, laureat absolut.

La „Mondialul” de Masters „Classic si Equipped” – clasic si echipat conform titulaturii complete a competitiei, Sorin Cazacu a fost inregistrat la proba de genuflexiuni cu 280 de kilograme ridicate, in baza carora a cucerit medalia de aur, tot pe locul I clasandu-se si la impins din culcat, cu 245kg.

A fost intrecut de catre un partener de intrecere doar la proba de indreptari, in care a ridicat 220 kg, cu care a luat medalia de argint, dar totalul cumulat al kilogramelor ridicate, de 745 kg, i-a asigurat titlul suprem de campion mondial absolut al supergreilor la Masters 2.

Proaspatul multiplu laureat si-a manifestat recunostinta pentru toti cei care i-au fost alaturi in demersul sau, aducand multumiri pentru sprijinul acordat antrenorului federal Ovidiu Panazan: „Multumesc sotiei mele Codruta, care ma sprijina neconditionat de 30 de ani! Multumesc prietenilor mei Radu Uta, Dorin Roda, Dorin Secu, Mircea Jebelean, Emil Chitu, Eugen Cacherda, Cristian Ungureanu, Bogdan Bondar, Lucian Condriuc, Cristian Oproiu, lui Cosmin Sorban de la Smartfit Cetatii, tuturor celor care au fost langa mine!”. (C.R.)

Sursa: sportim.ro https://sporttim.ro/

Leave a Reply