Imbratisarile prelungite, doar in parcare! Sefii unui aeroport au starnit revolta pasagerilor, dupa ce au interzis efuziunile mai lungi de 3 minute

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelanda a starnit controverse cu un nou semn, conform caruia impune o limita de trei minute pentru imbratisari in zona de sosire a calatorilor pentru zboruri.


„Pentru despartiri mai afectuoase, va rugam sa folositi parcarea”, mai arata semnul de la aeroport.

Unii dintre cei care au comentat o postare pe Facebook care a devenit virala sunt indignati de interdictia de a se imbratisa, in timp ce altii se minuneaza de faptul ca un aeroport inca mai are o zona de “drop-off” gratuita, avand in vedere cresterea generala a taxelor si amenzilor.

Directorul general al aeroportului Dunedin, Daniel De Bono, a vorbit despre acest subiect intr-un interviu acordat postului de radio RNZ din Noua Zeelanda. Descriind aeroporturile drept „focare de emotii”, acesta a mentionat un studiu care sugereaza ca o imbratisare de 20 de secunde este suficienta pentru a obtine o izbucnire de oxitocina, „hormonul iubirii”, si a sustinut ca deplasarea rapida a clientilor permite mai multor persoane sa primeasca mai multe imbratisari.

Parcarea aeroportului din Dunedin, unde De Bono recunoaste ca „echipa a vazut intamplandu-se lucruri interesante… de-a lungul anilor”, permite o vizita gratuita de 15 minute. (E.T.)

Leave a Reply