Delia Budeanu, cea mai cunoscuta crainica TV din perioada comunista, a decedat la varsta de 75 de ani

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice de televiziune din perioada comunistă, a murit sambata, 19 octombrie 2024, la varsta de 75 de ani. A fost una dintre cele mai cunoscute si apreciate prezentatoare TV din Romania.


Delia Budeanu s-a nascut pe 28 mai 1949 si a murit pe 19 octombrie 2024. Ea a fost o jurnalista si prezentatoare romana de televiziune, cunoscuta pentru jurnalele realizate la Televiziunea Romana inainte de 1989, scrie Radio Romania.

Delia Budeanu a inceput sa activeze la TVR in 1970, in cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. De-a lungul decadelor, ea a fost o figura deosebita pe micile ecrane, fiind cunoscuta pentru zambetul cald cu care isi intampina telespectatorii la stirile postului national.

In anul 2008, sa a publicat – la editura Vremea – volumul Live despre parcursul sau ca prezentatoare de televiziune.

In vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Ratiune si sensibilitate”.

Crainica a fost un sustinator activ al multor proiecte de caritate, iar implicarea ei in comunitate a fost recunoscuta printr-o serie de premii si distinctii, inclusiv titlul de „Ambasador al Bunavointei” acordat de Organizatia Natiunilor Unite, scrie gandul.info.

Trupul sau va fi depus, duminica, ora 16,30, la Manastirea Casin din Bucuresti, iar inmormantarea va avea loc, luni, la Manastirea Ghighiu, transmite Radio Romania. (I.P.)

Leave a Reply