Un politist de la IPJ Brasov va sta aproape 3 ani in spatele gratiilor, dupa ce a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri de mare risc

Curtea de Apel Brasov a decis, prin sentinta definitiva, ca fostul politist Remus Bertea, condamnat pentru trafic de droguri intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT, trebuie sa-si petreaca urmatorii 2 ani si 10 luni in penitenciar.


Instanta a desfiintat, in parte, hotararea Tribunalului Brasov, prin care se dispunea executarea cu suspendare a pedepsei, si a admis, la termenul de azi, 18 octombrie, apelul formulat de procurorii DIICOT in cazul fostului politist Remus Bertea si a celeilalte persoane condamnata in acelasi dosar pentru infractiunea de trafic de droguri.

“Admite apelul formulat de DIICOT – Serviciul Teritorial Brasov impotriva sentintei pronuntata de Tribunalul Brasov in dosarul penal nr. 923/62/2024 pe care o desfiinteaza cu privire la individualizarea judiciara a executarii pedepsei principale aplicata inculpatilor Bertea Remus si Padure Andrei Daniel si cu privire la neretinerea prevederilor art. 5 Cod penal pentru toti inculpatii. Mentine pedeapsa principala de 2 ani si 10 luni inchisoare aplicata inculpatului Bertea Remus prin sentinta apelata. Inlatura dispozitiile art. 91 Cod penal cu privire la inculpat. Dispune executarea efectiva in penitenciar a pedepsei de 2 ani si 10 luni inchisoare aplicata inculpatului Bertea Remus prin sentinta apelata”, se arata in solutia postata pe portalul instantelor.

Politistul, impreuna cu alte persoane, a fost retinut, la inceputul lunii septembrie 2023, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc si efectuarea, fara de drept, de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ulterior, el a fost arestat, iar in august anul acesta Tribunalul Brasov a pronuntat impotriva acestuia o sentinta de 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare. In acelasi dosar, o pedeapsa similara a primit si un alt barbat, cu care fostul politist ar fi colaborat la vanzarea de droguri.

Imediat dupa arestarea lui Bertea, IPJ Brasov a comunicat ca politistul a fost demis si ca se disociaza de actiunile acestuia.

Remus Bertea ar fi fost prins in timp ce vindea cocaina, fiind imbracat chiar in uniforma de politist, au sustinut, la acea vreme reprezentantii Sindicatului Europol. (Vlad Enciu)

Leave a Reply