Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener cu ISIM Timisoara in cadrul unui proiect privind noutatile in domeniul sudurii (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener al proiectului 101143944 – COVE-WENDT – ERASMUS-EDU-2023-PEX-COVE, cu denumirea Centre of Vocational Excellence in Welding and Non-Destructive Testing, invita companiile sa participe la workshop-ul „New trends in welding sector”, eveniment organizat de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sudura si Incercari de Materiale – ISIM Timisoara, in calitate de coordonator al proiectului, in data de 8 noiembrie 2024, interval orar 09 – 10, la Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica Timisoara, Sala N110, Bulevardul Mihai Viteazu nr. 1, Timisoara.


Lucrarile workshop-ului vor aborda subiecte privind noutatile in domeniul sudurii si al examinarilor nedistructive. In cadrul workshop-ului se vor prezenta proiectul COVE-WENDT si laboratoarele ISIM Timisoara utilizate atat in procesul de formare profesionala cat si de validare a solutiilor inovative.

Obiectivul principal al proiectul COVE-WENDT este de a crea ecosisteme regionale de competente dinamice si inovatoare in tarile partenere, pentru o tranzitie rapida catre o economie ecologica si digitala, astfel suntem incantati sa va anuntam si lansarea primei editii a Festivalului International de Inovare si Transfer Tehnologic innoCENTA (link inregistrare), eveniment care va avea loc in perioada 7-8 noiembrie 2024, in paralel cu cea de-a 15‑a editie a Conferintei Internationale “Innovative Technologies for Joining Advanced Materials – TIMA24” (link inregistrare).

Aceste evenimente stiintifice de mare anvergura ofera o platforma unica pentru cresterea vizibilitatii activitatilor inventive si explorarea aplicatiilor industriale potentiale.

Astfel, se asigura un mediu comun pentru cererea si oferta de inovare, iar participantii pot beneficia de oportunitati precum: 

  • transfer tehnologic, pe baza activitatii inventive, in cadrul targului, precum si prin dobandirea calitatii de membru al comunitatii innoCENTA, prima platforma operationala de tranzactionare inovare din Romania, accesibila la adresa https://innocenta.ro/, realizata in cadrul proiectului ”Diversificarea serviciilor de inovare si transfer tehnologic ale CENTA-ISIM”, cod SMIS 140391;

  • prezentarea si promovarea activitatii inventive, cereri de brevet de inventie si/sau a brevetele de inventie, in cadrul unei competitii internationale;

  • promovarea proiectelor de CDI in cadrul unei competitii internationale;

  • mentinerea si dezvoltarea conexiunii cu mediul economic si cel de cercetare-dezvoltare-inovare la nivel international;

  • dobandirea, pe baza de competitie, in urma unui proces de jurizare internationala, de premii si/sau medalii, pe baza activitatii inventiva (CBI / BI), precum si pentru rezultatele deosebite din cadrul proiectelor de CDI.

Informatii suplimentare privind desfasurarea si inregistrarea la evenimente:

tel. 0768 188 979, tima@isim.ro, pers. de contact Aurelia-Ioana Biholar, https://isim.ro/en/technological-transfer/tima.

 

Leave a Reply