Ziua Armatei, sarbatorita la Iulius Town Timisoara: tiroliana pentru copii, coborari in rapel, masini de lupta si mini poligon de cercetare, iar un elicopter va survola zona (P)

Si in acest an, esti invitat in Iulius Town sa sarbatoresti in avans Ziua Armatei, alaturi de militarii Brigazii 18 ISR „Decebal” din Timisoara. Tehnici esentiale de supravietuire, mini poligon de cercetare, demonstratii spectaculoase, precum coborarea in rapel, dar si o tiroliana pentru copii sunt o parte dintre activitatile pregatite.


Sambata si duminica, 19 – 20 octombrie 2024, in intervalul orar 10 – 20, in Iulius Town celebram Ziua Armatei, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 25 octombrie. Evenimentul se va desfasura in mai multe zone: Iulius Gardens, piateta Intersport din Iulius Mall, dar si in parcarea UBC 0.

Pe parcursul celor doua zile, cei interesati vor putea sa vada, in Iulius Gardens, mai multe demonstratii de alpinism si coborari in rapel de pe cladirea Iulius Mall, in zona restaurantului @Fabrika, sustinute de militarii Brigazii 18 ISR „Decebal” din Timisoara si pilotii de la Escadrila 712 Giarmata. Duminica, intre orele 11.00 – 12.00, un elicopter al armatei va survola peste Iulius Town, spre incantarea celor prezenti.

Cei mici sunt asteptati sa se distreze la tiroliana, aflata in zona @Fabrika. Sunt invitati si la prezentarile de uniforme si echipamente si la demonstratiile despre tehnici de baza de supravietuire. Fanfara Militara a Brigazii 18 ISR „Decebal” va avea mai multe reprezentatii si va defila prin Iulius Gardens si in Iulius Mall. In cadrul evenimentului, vor fi prezenti si medici militari de la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu”, care le vor prezenta celor interesati ce presupune aceasta ramura a medicinei.

Un alt punct de atractie se va afla in parcarea UBC 0, unde vor fi expuse cateva masini de lupta din flota Brigazii 18 ISR „Decebal”: IVECO High Mobility 6×6, IVECO High mobility 8×8, IVECO VRE, IVECO Autocisterna CL.

(Iulius Town, Departament PR, Consuela Dobos)

Leave a Reply