ANAF isi prezinta serviciile in universitatile din Romania / Lumea taxelor si a impozitelor poate fi descoperita intr-un mod placut

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) continua parteneriatul cu universitatile de prestigiu din Romania. Astfel, peste 50 de specialisti in fiscalitate vor sustine in fata studentilor prezentari menite sa sustina integrarea optima a tinerilor pe piata muncii si a antreprenoriatului, precum si cresterea civismului fiscal.


Primele evenimente sunt gazduite de Universitatea Nationala de Stiinte si Tehnologie Politehnica din Bucuresti si de Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures, unde specialistii ANAF vor aborda subiecte precum rolul si importanta ANAF in societate, dezvoltarea Romaniei pe baza taxelor colectate, serviciile electronice oferite de ANAF prin intermediul carora contribuabilii isi pot indeplini obligatiile fiscale.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este cel de a promova o cultura in care conformarea fiscala voluntara sa fie perceputa drept o atitudine corecta, in care plata taxelor este atat o obligatie legala, cat si un act de responsabilitate sociala.

ANAF isi concentreaza toate eforturile pentru cresterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arata ca, pe termen lung, pentru indeplinirea acestui deziderat este necesara o educatie fiscala timpurie si continua.

Astfel, suntem convinsi ca implicarea comuna ANAF – institutii de invatamant superior va conduce la cresterea conformarii fiscale, implicit a civismului fiscal din Romania.

Stiati ca lumea taxelor si a impozitelor poate fi descoperita intr-un mod placut? Accesati link-ul: https://europa.eu/taxedu/home_ro.

(Comunicat ANAF)

Leave a Reply