“Invata sa salvezi o viata!” / Accident rutier cu patru victime pe platoul din fata Operei Romane din Timisoara, in cadrul unui eveniment regizat de jurnalista Diana Mihai

In 20 octombrie, intre orele 14 – 17, in Piata Victoriei din Timisoara, va avea loc cea de a patra editie a Campaniei “Invata sa salvezi o viata!”


Pe platoul din fata Operei va fi pusa in scena simularea unui accident rutier cu patru victime, rezultat in urma coliziunii dintre doua autoturisme si o motocicleta, avand in vedere numarul mare de incidente cu aceasta categorie de participanti la trafic.

Veti vedea un exercitiu de descarcerare si demonstratii de prim-ajutor acordat victimelor din autoturisme de catre reprezentantii ISU Timis; rolurile persoanelor accidentate vor fi jucate de Sorana Cican, Sorin Mihoc, Emanuela Toc si Vlad Izvernariu, transformati in „victime” prin efecte speciale de make-up realizate de Daniela Casuneanu Stanculete, campioana internationala la concursuri de profil.

Dupa salvarea victimelor si transportarea acestora la ambulanta, vor intra in scena politistii de la Biroul Rutier Timisoara, care vor incepe investigatiile la locul accidentului, pentru a vedea cauza celor intamplate; jandarmii timiseni vor asigura zona evenimentului rutier, iar politistii de penitenciar vor prelua „in arest” persoana vinovata de producerea accidentului, data in urmarire generala pentru un cumul de infractiuni.

In cadrul actiunii de responsabilizare sociala vor fi expuse doua masini avariate in urma unui accident cu o motocicleta, cinci masini de concurs si 50 de motociclete; vom distribui gratuit 300 de exemplare din volumul „Primul ajutor in accidentele rutiere”, ed. 3, autori: Dan V. Poenaru, Iulian Popa si Diana Mihai, dar si pliante informative despre activitatile institutiilor partenere.

De ce reluam anual aceste scenarii? Pentru ca fiecare dintre noi putem fi oricand martori ai unui accident rutier cu victime si ar fi ideal sa putem fi de ajutor pana la sosirea echipajelor de interventie. O singura secunda poate face diferenta dintre viata si moarte!

Cu aceasta ocazie, lansam o invitatie publica tuturor cetatenilor de a se alatura in sustinerea acestui eveniment, menit sa conduca la cresterea sigurantei rutiere si a gradului de responsabilizare sociala a comunitatii.

Ne dorim un numar cat mai mare de participanti pentru a atrage atentia asupra importantei respectarii legislatiei rutiere si a acordarii primului ajutor in mod corespunzator, pornind de la dinamica accidentelor rutiere grave din judetul Timis, care cuprinde tot mai des evenimente rutiere ingrijoratoare.

Vor lua cuvantul:

Diana Mihai – organizator campanie, Cosmin Tabara, viceprimar al Timisoarei, prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorector si purtator de cuvant al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, dr. Mihai Grecu, seful Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” din Timisoara, plutonier Zorita Mircov, purtator de cuvant al ISU Timis, plutonier Anda-Silvana Lefter, paramedic SMURD si instructor ISU Timis, capitan Ovidiu Ioan Lefter, comandantul Detasamentului 1 Pompieri, Claudiu Vesa, voluntar ISU Timis, subcomisar Adrian Dragostin, seful Biroului Rutier Timisoara, agent principal de politie Maria Mitroi, purtator de cuvant IPJ Timis, colonelul (R) Nicolae Istrat, preot militar Mihai Venter, purtator de cuvant al I.J.J. Timis, maior Aiana Lupulescu, IJJ Timis, comisar Ramona Bana, adjunct si purtator de cuvant al Penitenciarului Timisoara, Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara, Victor Moica, vicepresedinte Doomstriker LEMC Banat, Raul Nastasoiu, presedintele Asociatiei Timisoara Bikers MF, Ovidiu Szekeres, presedintele Asociatiei Moto Aikon, Sorana Cican, presedintele Asociatiei Motor Synergy, pilotul Sorin Mihoc, presedintele clubului sportiv Mihoc Rally Team, pilotul Marius Giurisici, de la Giurisici Motorsport, pilot Roxana Florescu, de la SpeCar, Vlad Neaga, multiplu campion national MotoRC, si pilotii juniori Dean si Mark Iovita, de la VN Motorsport, instructorul auto Alex Vior, de la Scoala de soferi Doctor de Permise, Narghita Nonn, presedintele RTA/Romanian Tuning Addicts, si Adelin Bortis, presedintele Asociatiei Help Trend.

Parteneri ai campaniei:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat – Timis, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, Inspectoratul de Politie Judetean Timis, Politia Locala Timisoara, Penitenciarul Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” din Timisoara, Doomstriker LEMC Banat, Timisoara Bikers MF, Moto Aikon, Motor Synergy, VN Motorsport, SpeCar, Mihoc Rally Team, Giurisici Motorsport, RTA/Romania Tuning Addicts, Doctor de Permise, Help Trend.

Parteneri Media:

TVR Timisoara, Qub TV, Tele 8TV& Tele 9TV, Radio Timisoara, West City Radio, ImpactPress, Timisoara Stiri, News Vest, Teatrul Maghiar, STPT.

(Diana Mihai, organizator Campania “Invata sa salvezi o viata!”)

Leave a Reply