FOTO / Pe santierul Autostrazii A1, sectiunea Margina – Holdea, si-au facut aparitia bosniecii de la Euro Asfalt, specializati in tuneluri

Lucrarile pe santierul Autostrazii A1 Lugoj-Deva, pe sectiunea Margina (judetul Timis) – Holdea (judetul Hunedoara) continua. Conform Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, se lucreaza la partea de drum (blocaje de piatra bruta, saltea de balast), la evacuarea scurgerii apelor, la structuri (pasaje si viaducte) si la podete.


Se continua aprovizionarea cu anrocamente in depozitul din zona Holdea si aprovizionarea cu balast in depozitul din organizarea de santier.

Noutatea este ca pe santier si-au facut aparitia si parteneri UMB, bosniacii de la Euro-Asfalt, care efectueaza activitati topografice si fac pregatiri pentru platforma de acces la viitoarele tuneluri. Compania din Bosnia si Hertegovina a fost fondata in 1996 si are in permanenta 600 de angajati. Este specializata in infrastructura rutiera, constructii civile si de inginerie, lucrari de mediu si constructia de instalatii energetice.

Este recunoscuta pentru constructia de tuneluri, avand o experienta semnificativa in acest domeniu. Compania a realizat mai multe proiecte complexe de tuneluri in Bosnia si Hertegovina, cat si in Albania, Muntenegru, Serbia, Croatia si Slovenia, dar au avut lucrari si Germania sau Suedia.

Proiectele includ atat tuneluri de mare lungime, cat si tuneluri mai scurte, implicand tehnici avansate de excavatie si siguranta. (I.P.)

 

Leave a Reply