Suparat ca a pierdut alegerile, primarul Sacalazului a lasat comuna fara operator de salubritate! „Face rau in mod voit locuitorilor”, spune prefectul Mihai Ritivoiu

Prefectul de Timis, acuzatii grave la adresa primarului din Sacalaz: A lasat comuna fara salubritate si aduna gunoaiele pe terenurile comunitatii


Deseurile Sacalazului sunt adunate pe diferite terenuri ale municipalitatii, pentru ca acolo nu mai exista de mult un contract cu o firma de salubrizare, acuza prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu. Situatia este dezastruoasa si aceasta a aparut din cauza responsabilitatii primarului in functie, care a pierdut ultimele alegeri, mai spune oficialul.

“De saptamani intregi, toate deseurile primariei Sacalaz sunt adunate in mod ilegal in diferite locuri din comuna, pe terenurile primariei. E vorba de multiple focare de infectie! Primaria nu mai are de mult contract cu un operator de gestionare a deseurilor. Este o crasa iresponsabilitate administrativa”, a declarat Ritivoiu.

Pentru a se cerceta situatia si a se gasi, eventual, o solutie, se va constitui o solutie, impreuna cu institutiile de control din domeniul mediului.

“Nu putem sa stam cu mainile in san si sa privim cum un primar ce isi va parasi scaunul in cateva zile face rau in mod voit locuitorilor care nu l-au mai votat! Am semnat ordinul de costituire a unei comisii mixte de verificare a activitatii de gestionare a deseurilor pe raza Comunei Sacalaz, din care fac parte reprezentanti ai Institutiei Prefectului-Judetul Timis, Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu si Directia de Sanatate Publica Timis.

Maine se vor deplasa la fata locului pentru intocmirea unui raport cu privire la constatarile si eventualele masuri dispuse. In urma controlului,  vom lua toate masurile necesare pentru a stopa acest grav incident care afecteaza mii de oameni”, a mai spus Ritivoiu.

In data de 15 octombrie 2024 a fost inregistrata pe rolul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Timis o sesizare cu privire la situatia activitatii de gestionare a deseurilor pe raza comunei Sacalaz, iar Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu a notificat Institutia Prefectului – Judetul Timis cu privire la cele sesizate.

La aceeasi data, prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu, a semnat ordinul de constituire a comisiei mixte de verificare a activitatii de gestionare a deseurilor pe raza comunei Sacalaz, din care fac parte: reprezentanti ai Institutiei Prefectului – Judetul Timis, Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu si Directia de Sanatate Publica Timis.

Verificarile la fata locului se vor efectua in data de 16 octombrie 2024. (I.P.)

Leave a Reply