Prim-procurorul Parchetului Salonta, acuzat de comportament irational si trimis la un control psihiatric / “Au zgandarit balaurul!”, avertizeaza Ioan Bene

Seful Parchetului de pe langa Judecatoria Salonta, procurorul Ioan Bene (foto), a fost trimis in fata unei comisii psihiatrice pentru comportament irational, iar specialistii sustin ca acesta este apt sa profeseze ca magistrat, conditionat de o reevaluare peste 6 luni, anunta ebihoreanul.


„Sunt singurul magistrat care are documente oficiale ca e sanatos la cap”, spune procurorul, hotarat sa dovedeasca faptul ca grupurile infractionale il vor scos din sistem, dar si ca e victima „managementului dezastruos” al sefilor sai, carora le cere in continuare demisia. „Au zgandarit balaurul!”, avertizeaza Bene.

Sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Salonta din 2023, procurorul Ioan Bene a ajuns in atentia publica luna trecuta, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa fie trimis in fata unei comisii psihiatrice, iar ulterior, pe 10 septembrie, printr-o alta decizie, l-a suspendat din functia de conducere si a dispus declansarea procedurii pentru revocarea de la sefie, dar si sesizarea Inspectiei Judiciare, care sa-i analizeze activitatea.

S-a intamplat ca urmare a unor sesizari facute de conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea. Intr-una dintre acestea, se semnala comportamentul bizar al procurorului, dupa ce acesta si-a „bombardat” colegii, colaboratorii si chiar sefii, cu mesaje, unele aiuristice si jignitoare, pentru ca, apoi, sa isi ceara scuze ori sa incerce sa-i manipuleze cu fel si fel de minciuni, intorcandu-i pe unii impotriva celorlalti.

Intr-o alta, sefii lui Bene s-au plans ca acesta isi exercita necorespunzator atributiile de prim-procuror, ca nu-si solutioneaza la timp lucrarile, dar si ca are conduita necorespunzatoare in relatia cu subalternii si chiar cu sefii.

In timp ce rezultatul anchetei disciplinare pornite impotriva procurorului inca nu s-a finalizat, pe 4 octombrie, Comisia psihiatrica organizata la nivelul Spitalului „Prof. Dr. Constantin Angelescu” Bucuresti a dat deja verdictul, rezultatul fiind dezvaluit chiar de magistratul bihorean. „In ciuda a tot ce s-a reclamat, comisia a stabilit ca sunt apt”, a spus Bene.

In fata medicilor clujeni, Bene nu a prezentat acte medicale, iar concluziile specialistilor s-au bazat strict pe discutiile cu el si pe testele la care l-au supus. Conform documentelor, procurorul nu mai avea idei delirante, insa prezinta tendinte narcisiste, „care il fac sa fie extrem de increzator in sine”, „cerinte absolutiste pentru dreptate”, intoleranta la frustrare, incercand sa simuleze „seninatatea si indiferenta”. (V.E.)

Leave a Reply