Femeia de afaceri Mioara Simcelescu, audiata la Curtea de Apel Timisoara in dosarul de omor din culpa, dupa ce procurorii au atacat sentinta de achitare

Femeia de afaceri Mioara Simcelescu, supranumita si „Regina Cerealelor” din Banat, a fost audiata, la termenul de azi, in dosarul de ucidere din culpa in care a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare.


Dupa ce, la instanta de fond, patroana Comcereal Timis S.A. a fost achitata pe art. 16, lit. B, din Noul Cod de procedura penala, respectiv “fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”, procurorii de la Sannicolau Mare au declarat apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Timisoara.

Prezenta in sala, Mioara Simcelescu – extrem de deranjata de implicarea in aceasta ancheta penala, pe care o considera doar o incercare de a i se distruge imaginea publica – a raspuns intrebarilor adresate de presedinta completului de judecata, Adriana Stoicescu.

Dupa aceasta audiere, s-a fixat un nou termen, 11 noiembrie, cand vor fi reaudiati toti martorii. Reamintim ca inculpata Simcelescu Mioara a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, alaturi de inculpata Comcereal Timis S.A., trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Potrivit unui raport al ITM Timis, „angajatorul Cerealcom Timis SA nu a luat in considerare capacitatile lucratorului Muntean Ioan in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca, atunci cand i-a incredintat sarcini unde exista pericolul caderii in gol, admitandu-l la lucru fara avizul apt munca la inaltime dat de medicul de medicina muncii, prin faptul ca nu a asigurat corespunzator golurile din pardoseala existenta la nivelul fiecarui etaj din „Turnul masinilor”, fapt ce contravine prevederilor art. 7, alin. 4, lit. c) din Legea 319 din 2006, coroborat cu Anexa 1, fisa 123 din HG 355/2007 actualizata”.

Mai exact, in urma declaratiilor sefului de siloz Varga Iosif si al colegului victimei, Petreus Gheorghe, martori in dosar, dar si a concluziilor medico-legale, inspectorii ITM au stabilit ca decesul lui Muntean Ioan s-a datorat „neluarii masurilor tehnice si organizatorice corespunzatoare, pentru a proteja lucratorii care sunt autorizati sa patrunda in zona „Turnul masinilor”, stabilite in planul de preventie si protectie, fapt ce a condus la caderea victimei in gol, de la etajul 2, la etajul 1 (aprox. 4 metri), prin pasirea pe o usa metalica, a carei balamale au cedat”. (V.E.)

Leave a Reply