Senatorul Eugen Pirvulescu, plasat sub control judiciar intr-un dosar de trafic de influenta! Ar fi intermediat o mita de 60.000 de euro pentru obtinerea unui certificat ORNISS

Senatorul Eugen Pirvulescu, intrat recent in echipa candidatului independent Mircea Geoana, a fost audiat, ieri, la DNA, intr-un dosar de trafic de influenta. „Vreau sa multumesc, in mod deosebit, colegilor senatori PNL, in ultimii patru ani de zile, precum si celorlalti, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberala. Ma dezafiliez din Grupul National Liberal, senatorilor liberali, si voi activa ca independent incepand de astazi”, a declarat Pirvulescu, in 7 octombrie.


In 11 octombrie, a fost ridicat de procurorii DNA si audiat mai mult de 10 ore intr-un dosar de trafic de influenta, dupa care a fost plasat sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA, parlamentarul va fi cercetat sub control judiciar pentru savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de cumparare de influenta. Aceeasi masura a fost dispusa de procurorii anticoruptie si fata de celelalte trei persoane cercetate in dosar, printre care si Marian-Catalin Burcescu, fost direct general al Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (O.S.I.M.), acuzat, la randul sau, de complicitate la cumparare de influenta.

„In cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pirvulescu Eugen si beneficiind de ajutorul inculpatilor F.G. si Burcescu Marian-Catalin, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urma lasand sa se creada ca are influenta asupra unei alte persoane care detinea o functie importanta in cadrul institutiei desemnate de securitate, afirmand ca o va determina sa urgenteze efectuarea verificarilor de securitate necesare in cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. in beneficiul martorului respectiv.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, cei patru inculpati trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care sa se prezinte ori de cate ori sunt chemati la organul de urmarire penala, sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar”, se mentioneaza in ordonanta procurorilor.

Pirvulescu nu este la primul dosar instrumentat de DNA. Senatorul mai este trimis in judecata de procurori, fiind acuzat ca a trucat concursuri de angajare la Serviciul de Ambulanta Judetean Teleorman. Dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„In perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pirvulescu si-ar fi folosit influenta pe care o avea in calitate de presedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe langa membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman, solicitandu-le in mod repetat, atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, sa elaboreze si sa-i remita, seturile de subiecte care urmau sa fie date la proba scrisa a concursurilor organizate in perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical si sofer autosanitara II”, aratau procurorii anticoruptie in anul 2021, cand a fost pus sub control judiciar.

Senatorul are o declaratie de avere foarte interesanta. El are o casa de 970 de metri patrati, probabil cea mai mare dintre toti senatorii. Are 3 masini, ultima un Fiat 500 luat in 2019. Declara ca traieste din salariul de senator care e putin peste 2.000 de euro. In schimb a dat imprumut suma de 598.000 de lei (120.000 euro) firma Pefin and Pro SRL. La aceasta firma sotia este director comercial pe o suma simbolica de 3.000 de lei. Nu a luat dividende anul trecut de la aceasta firma la care are actiuni. Compania este una cu datorii de peste 500 de mii de euro, iar profitul a fost simbolic in 2023 – 10.000 de euro. Senatorul a primit la petrecerea zilei sale de nastere 8.000 de euro. (V.E.)

Leave a Reply