FLAGRANT! O soferinta din Suceava va fi cercetata pentru dare de mita, dupa ce a dat o spaga de 200 de lei unor politisti care au oprit-o in trafic

Ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Botosani au fost sesizati, joi, 10 octombrie 2024, in jurul orei 10,40, prin intermediul Call-center 0800.806.806, de catre politisti din cadrul IPJ Botosani, cu privire la o fapta de dare de mita.


Astfel, s-a stabilit faptul ca, in timp ce politistii se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, pe raza localitatii Cotusca, jud. Botosani, au depistat si oprit un autoturism condus de catre o persoana de sex feminin, in varsta de 43 de ani, din judetul Suceava, intrucat aceasta a depasit limita legala de viteza pentru acel sector de drum, autoturismul acesteia fiind surprins circuland cu viteza de 88 km/h (+38 km/h) peste limita legala.

Cu acest prilej, agentii de politie au constatat inclusiv faptul ca respectiva conducatoare auto nu purta centura de siguranta.

Dupa ce politistii i-au adus la cunostinta conducatoarei auto faptul ca va fi sanctionata contraventional, aceasta le-a oferit, cu titlu de mita, suma de 200 lei, printre actele autoturismului pentru ca acestia sa nu dispuna masurile legale pentru abaterile constatate.

Agentii de politie au inregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip BodyCam si au refuzat categoric propunerea conducatorului auto sesizand Call center 0800.806.806.

Ofiterii de politie din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani au constatat infractiunea flagranta, cercetarile fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita. (V.E.)

 

 

Leave a Reply