Un cantaret de muzica populara din Timisoara, arestat preventiv dupa ce a plasat pe piata 13.000 de euro falsi

Cantaretul de muzica populara Daniel Sabau, ales consilier local in comuna Checea, pe listele AUR, a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a plasat pe piata 13.000 de euro falsi.


Daniel Sabau urmarea mai multe siteuri de anunturi, contacta vanzatorii, se intalnea cu ei, iar marfa o platea cu bani falsi. Cand pagubitii s-au prins ca banii sunt falsi, au facut plangere la politie. Acesta se ocupa cu vanzarea de masini second-hand si locuieste intr-o garsoniera inchiriata in Timisoara.

Interpretul a fost ridicat de politisti si dus la audieri, dupa care a fost retinut. In apartamentul sau, oamenii legii au gasit o suma mare de lei. Masina, despre care se crede ca a fost cumparata tot cu bani falsi, a fost ridicata.

Pe numele lui Daniel Sabau a fost intocmit dosar penal pentru inselaciune si punerea in circulatie de bancnote falsificate. Banii falsi ar fi fost adusi din Italia.

La data de 9 octombrie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara – Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, au efectuat 3 perchezitii domiciliare, in judetul Timis, intr-o cauza in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie de valori falsificate si inselaciune.

Politistii au documentat activitatea infractionala a unui barbat, de 29 de ani, care, in perioada august 2022 – septembrie 2023, ar fi achizitionat diverse bunuri oferite spre vanzare pe platformele online, platind contravaloarea acestora cu bancnote falsificate, in cupiura de 50 si 100 de euro.

Prejudiciul stabilit pana in prezent este de 12.700 de euro. In urma perchezitiilor domiciliare, au fost descoperiti si ridicati 36.400 de euro, un autoturism si un telefon mobil”, a transmis BCCO Timisoara.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a barbatului, de 29 de ani. Ulterior, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale si depistarea tuturor persoanelor implicate.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Gorj. (V.E.)

Leave a Reply