Fosta judecatoare Adina Pokker, confirmata oficial in functia de secretar general al Primariei Municipiului Timisoara

Fosta presedinta a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Timisoara, judecatoarea Adina Pokker (foto, centru), a promovat concursul de recrutare pentru functia de secretar general al Primariei Municipiului Timisoara.


Doamna Adina Pokker a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Timisoara in anul 1996. Pe parcursul carierei profesionale, a fost judecatoare la Judecatoria Timisoara, la Tribunalul Timis si, din anul 2009, la Curtea de Apel Timisoara.

A capatat experienta suplimentara, printre altele, ca purtator de cuvant al Tribunalului Timis si ca presedinte al Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Din 2021 pana in 2024 a fost presedinta Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Timisoara. Este casatorita si are doi copii.

Postul de secretar general a fost vacant din 2016 si ocupat temporar. In anul 2021 a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestuia, dar niciun candidat nu l-a promovat, intrucat nu a obtinut punctajul minim necesar.

La concursul desfasurat intre septembrie – octombrie 2024 au participat 3 candidati. Primaria Timisoara a folosit o aplicatie digitala pusa la dispozitie de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, care a extras automat si aleatoriu subiectele pentru proba scrisa din cele 350 de propuneri formulate de membrii comisiei de concurs, dintr-o bibliografie ampla de 14 legi si acte normative.

Secretarul general are un rol esential in functionarea administrativa a institutiei, oferind expertiza juridica si asigurand legalitatea deciziilor si hotararilor emise de primar si consiliul local. Printre atributiile sale principale se numara avizarea proiectelor de hotarari si contrasemnarea pentru legalitate a dispozitiilor primarului, respectiv a hotararilor consiliului local, precum si participarea activa la sedintele consiliului. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply