Aproape 100 de cersetori si boschetari, preluati din strada de politistii locali din Timisoara. “Nu le mai oferiti bani!” este apelul oamenilor legii

Actiunile politistilor locali pentru descurajarea cersetoriei si pentru preluarea din strada a persoanelor fara adapost au continuat si in ultima luna. Astfel, in septembrie au fost identificate in strada un numar de 98 de persoane, care au fost depistate si predate catre centrul social de 275 de ori.


Pe langa constatarile efectuate in timpul patrularilor, numerosi cetateni reclama prezenta cersetorilor si oamenilor strazii deoarece creeaza disconfort, unii dintre ei apeleaza la mila publica printre masini, in intersectii, punandu-se in pericol de accidentare atat pe ei insisi, cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Un astfel de exemplu este cel al unui numar de trei cersetori care au fost observati la intersectia Caii Martirilor cu Str. G. Musicescu si cu Mures, unde cereau bani de la conducatorii auto printre autoturismele care asteptau la semafor. Prezenta unor astfel de persoane a fost reclamata si la Catedrala Mitropolitana.

Un om al strazii care urla si agasa trecatorii in zona Piata Sfantul Gheorghe – Libertatii a fost, de asemenea, depistat de politistii locali. Persoane fara adapost au mai fost gasite dormind acoperite cu paturi, pe timp de seara, in centrul orasului, in Piata Victoriei, in fata aparatului de reciclat sticle de la un supermarket de pe Calea Sagului, in casa scarii unui imobil de pe Str. 1 Decembrie, dar si in statia STPT din zona platoului Dambovita, unde fac mizerie, galagie si deranjeaza calatorii mijloacelor de transport in comun.

In toate cele 275 de situatii, politistii locali i-au preluat din strada pe cei depistati si i-au transportat la Centrul Social de pe Str. Telegrafului.

Politia Locala Timisoara reitereaza ca reducerea acestui fenomen se poate realiza doar cu ajutorul cetatenilor care sa nu le mai ofere bani, deoarece aceste persoane prefera sa stea in strada unde castiga bani fara a munci si nu sa incerce sa se reabiliteze.

Actiunile pentru descurajarea celor care practica cersetoria vor continua si in perioada urmatoare. Cei care observa astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Politiei Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca politistii locali sa se deplaseze si sa ii preia pentru a-i duce la centre. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply