Diana Sosoaca, eliminata din cursa alegerilor prezidentiale! Curtea Constitutionala a admis contestatiile impotriva candidaturii acesteia si a anulat decizia BEC

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, sambata, 5 octombrie, contestatia depusa privind candidatura Dianei Sosoaca la alegerile prezidentiale. Judecatorii CCR au intrat, azi, in sedinta pentru a analiza cele sapte contestatii depuse la candidaturile pentru alegerea presedintelui Romaniei.


Astfel, potrivit comunicatului CCR, Curtea „a admis contestatiile formulate de doamna Amalia Bellantoni si domnul Mihai Gheorghe Ursa si a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind inregistrarea candidaturii si a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Sosoaca la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2024”. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi.

Hotararile sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central, iar argumentele retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Totodata, Curtea a respins „contestatia formulata de doamna Serban Sanda Puica privind inregistrarea candidaturii si a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciuca la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2024”.

De asemenea, contestatiile pentru candidaturilor lui Mircea Geoana si Ludovic Orban au fost amanate pentru 5 octombrie, ora 21:00.

Diana Sosoaca a aflat despre respingerea candidaturii sale in timp ce se afla intr-o transmisiune live alaturi de europarlamentarul Luis Lazarus, pe pagina acestuia, de la un jurnalist care a sunat-o. Ea a declarat ca este inacceptabil asa ceva si ca nu a fost informata.

„Din acest moment avem dovada ca in Romania se discuta de dictatura. Am dovada ca in sedinta judecatorii au discutat despre opiniile Dianei Sosoaca, despre istorie, justitie, ca i-am acuzat de tradare, ca trebuie sa mi se dea o lectie si sa imi taca gura. Toti sunt oamenii serviciilor. Nu veti vota pe niciunul dintre acestia, va anulati votul, puneti o suta de stampile de buletinele de vot. Sa va fie teama pentru viata mea. Imi respingeti si candidatura la Senat? Ca vreau sa ma intorc aici. Fac ceva pe mandatul de la UE si ma intorc in Romania”, a izbucnit Sosoaca, intr-un live postat pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei anunta, sambata, ca s-au depus 7 contestatii care vizeaza candidaturile lui Mircea Geoana, Diana Sosoaca, Nicolae Ciuca, Kelemen Hunor si Ludovic Orban. O persoana a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidentiale, aceeasi persoana contestand candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR. (Mara Ion)

Leave a Reply