CCIAT: Presedinta organizatiei mediului de afaceri din Timis, intrevedere cu ambasadorul Canadei in Romania

In cursul zilei de 2 octombrie a.c., presedinta Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita, insotita de Stana Stoianov, director al Departamentului de Relatii Economice cu Mediul de Afaceri, a avut o intrevedere cu E.S. Gavin Robb Buchan, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Canadei in Romania, la sediul ambasadei din Bucuresti. La intalnire a participat si Heather Bystryck, consilier comercial.


Vizita a constituit un bun prilej pentru abordarea  unor teme de interes reciproc, in contextul vizitei la CCIAT din 14 august a.c. a reprezentantelor Serviciului Comercial al Ambasadei Canadei – Heather Bystryk si Raluca Tudor-Petcu, cat si al misiunii economice pe care CCIAT o organizeaza in Canada, la Montréal, si in SUA, la New York, in perioada 04 – 15 noiembrie 2024.

In cadrul discutiilor, au fost abordate propunerile de colaborare lansate de CCIAT cu prilejul intalnirii de la Timisoara, respectiv organizarea la Timisoara, in cursul anului viitor, a unui Forum de Afaceri Romania-Canada, participarea companiilor canadiene la evenimentele expozitionale ale CCIAT si a companiilor timisene la expozitii internationale sectoriale din Canada.

Inaltul diplomat a confirmat intregul suport al Ambasadei in consolidarea dialogului institutional si in punerea in aplicare a agendei de lucru comune propuse. In acest sens, a propus ca Forumul de Afaceri sa fie organizat in parteneriat cu Clubul Economic Nord-American Timisoara (N.A.E.C.), conferind o dimensiune panamericana – Romania-Canada-SUA-Mexic.

Mai mult, in sprijinul misiunii economice timisene, Serviciului Comercial al Ambasadei Canadei va organiza, in data de 10 octombrie a.c., o intalnire on-line cu membrii delegatiei de afaceri a CCIAT, pentru a le prezenta aspecte privind trendurile de consum si oportunitatile oferite de piata canadiana precum si Acordul de comert liber intre Uniunea Europeana si Canada (CETA), in contextul rezultatelor imbucuratoare ale acestuia resimtite in intreaga Uniune Europeana.

„Colaborarea cu Ambasada Canadei este esentiala pentru a valorifica potentialul economic si comercial al tarilor noastre. Apreciem faptul ca Excelenta Sa considera relatiile economice ale Canadei cu Romania ca fiind prioritare, in contextul beneficiilor oferite de Acordul CETA, privit de oficialii UE ca o “relatie strategica” care permite partilor sa abordeze provocarile globale ca parteneri”, a declarat presedinta CCIAT.


Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: sstoianov@cciat.ro, Stana Stoianov – Director Dept. Relatii Economice cu Mediul de Afaceri.

(CCIA Timis, Rodica Olinic)

Leave a Reply