TUPEU special / Fostul procuror DNA Gheorghe Suhan a dat statul in judecata si solicita o pensie mai mare! In prezent, incaseaza “doar” 42.700 lei / luna

Fostul procuror DNA Gheorghe Suhan, actualmente avocat in Baroul Iasi, alaturi de alti procurori pensionati, au dat in judecata Casa Judeteana de Pensii Iasi, nemultumiti de majorarile primite la recalculare.


Suhan incaseaza o pensie de 42.700 de lei (peste 8.500 de euro) pe luna, dar solicita recalcularea si o diminuare a impozitului, scrie presa locala din Iasi.

Alaturi de Susan sunt alti procurori, inclusiv fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Iasi, Iulian Ispir, dar si sotia sa Daniela Ispir, precum si fostul sef al DNA Iasi, Sorin Calin. Alt nemultumit este Mircea Bors (fost sef al Penitenciarului Iasi), dar si procurorii Daniela Moraru, Eugenia Virvescu. Toti au deja pensii peste 20.000 de lei (4.000 de euro) pe luna.

Procurorii solicita „restituirea diferentelor de impozit retinute nelegal, actualizate in functie de indicele de inflatie si cu aplicarea dobanzii legale penalizatorii, incepand cu prima retinere din pensia fiecarui reclamant pana la executarea integrala a obligatiei principale’’.

Instanta nu a luat inca o decizie asupra cererii depusa de acestia. Dosarul este pasat de la o sectie la alta a Tribunalului Iasi pe motive de competenta (vezi aici).

(V.E.)

 

Leave a Reply