Stareta Manastirii Voronet, demisa din functie de conducerea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor / “Slava lui Dumnezeu pentru toate!”, a transmis stavrofora Gabriela Platon

Stareta Manastirii Voronet, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisa din functie de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, alaturi de conducatorii altor cinci unitati de cult din judet, relateaza monitorulsv.ro .


In urma evaluarii staretilor si staretelor, egumenilor si egumenelor manastirilor si schiturilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, care a avut loc pe 23 septembrie 2024, la Manastirea Putna, in care au fost evaluate activitatile desfasurate in perioada septembrie 2020 – august 2024, s-a dispus demiterea unui numar de sase conducatori ai unitatilor de cult, dupa cum urmeaza: Manastirea Slatina, Manastirea Voronet, Manastirea „Inaltarea Domnului” Pojorata – Mestecanis, Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” Orata, Schitul „Sfantul Nicolae” Leucusesti, Schitul „Acoperamantul Maicii Domnului” Valea Seaca – Campulung Moldovenesc.

Comisia de evaluare a avut in vedere eficienta administrarii ansamblului monahal, precum si modul de gestionare a resursei umane. In perioada urmatoare vor avea loc alegeri, iar cei desemnati pentru a ocupa functiile vacante isi vor prelua mandatul incepand cu 1 noiembrie 2024.

Imediat dupa aparitia acestei informatii pe site-ul Monitorului de Suceava, stavrofora dr. Gabriela Platon ne-a trimis acest mesaj:

„Nimeni, cand intra pe poarta unei manastiri, cu mintea inaltata spre Cer, pe <cararea spre mantuire> nu viseaza ajungerea in functie de conducere. Acestea le daruieste Dumnezeu in timp, daca considera necesar, pentru chivernisirea bunurilor Casei lui Dumnezeu. Dupa 9 ani la Moldovita, am venit la Voronet, standu-i la dreapta celei dintai Starete, Stavrofora Irina, cu toata constiinta misiunii de a reinvia Manastirea Voronet dupa 206 ani. In cei 33 de ani am restaurat impreuna cam tot ce era de restaurat la biserica inconjurata cu iarba si ruine. Acum urmeaza un nou capitol in istoria locasului. Slava lui Dumnezeu pentru toate. Slujim in continuare, in armonie, Biserica lui Hristos”. (I.P.)

Leave a Reply