Sfarsit de saptamana cu emotii pentru cei 3040 de aspiranti la profesia de magistrat / INM a scos la concurs 250 de locuri, alte 139 fiind alocate juristilor cu vechime

Duminica, 6 octombrie, incep concursurile de admitere la INM si de intrare in magistratura, sesiunea iulie 2024 – aprilie 2025. Prima proba este eliminatorie si consta in verificarea cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.


Pentru aceasta sesiune, Institutul National al Magistraturii a scos la concurs 250 de posturi de auditor de justitie, alte 139 de posturi fiind alocate candidatilor care indeplinesc conditiile de vechime pentru accederea in magistratura.

Cele doua concursuri vor incepe la ora 10 si se vor desfasura in Bucuresti, in salile universitatilor Nicolae Titulescu – pentru examenul de admitere la INM, respectiv Titu Maiorescu, pentru concursul de intrare in profesie. Accesul in salile de concurs se va face pe baza actului de identitate sau a pasaportului, in intervalul 8 – 9,30.

Pe parcursul desfasurarii probei de concurs, se interzice candidatilor sa detina orice surse de informare care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, este interzis accesul in sala de concurs cu telefoane mobile, ceasuri (inclusiv mecanice) sau orice alte mijloace de comunicare sau de transmitere de date. Nerespectarea acestor reguli poate atrage eliminarea din concurs.
Succes tuturor! (Comunicat CSM)

Leave a Reply