Primarul Dominic Fritz, dupa demolarea bazei sportive din cartierul Dacia: „In timp ce terenul Ministerului Educatiei era folosit de un privat, copiii Timisoarei duc lipsa de terenuri de sport”

Primaria Municipiului Timisoara sprijina Inspectoratul Scolar Timis in demersurile de a recupera o baza sportiva pentru copii, unde firma MWT Sport a construit ilegal un bar cu terasa si vestiare. In baza unei dispozitii a primarului Dominic Fritz, au fost demolate constructiile fara autorizatie din incinta bazei, de pe strada Amforei nr.1.


Dispozitia a fost validata de instantele de judecata dupa ce a fost contestata, astfel ca decizia de demolare este definitiva si executorie.

“Cartierul Dacia este cel mai dens locuit cartier din Timisoara. Aici functioneaza 3 scoli si 2 gradinite, niciuna din cele 3 scoli nu are teren de sport cu gazon natural, iar unele nu au o sala sportiva moderna.

Este revoltator ca in timp ce terenul Ministerului Educatiei era folosit de un privat, copiii Timisoarei duc lipsa de terenuri de sport. Dupa ce am demolat constructiile ilegale, fac apel la Inspectoratul Scolar Timis sa deschida cei 18.700 mp care pana acum au fost ingraditi. Voi sprijini cu tot ce pot ca toti copiii din Dacia sa aiba acces la infrastructura sportiva in cartierul lor”, a spus Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Constructiile au fost ridicate fara autorizatie pe un teren al Ministerului Educatiei, administrat de catre Clubul Sportiv Scolar (CSS) Bega, care a incheiat un contract de inchiriere cu MWT Sport, in anul 2005. Firma comercializa si bauturi alcoolice in interiorul bazei sportive pentru copii, spre nemultumirea parintilor, care au sesizat Primaria Timisoara, Politia Locala si Inspectoratul Scolar Timis.

Marti, 1 octombrie, s-au deplasat la fata locului echipele Colterm, ale Politiei Locale si reprezentantii Primariei Municipiului Timisoara si Inspectoratului Scolar, pentru a pune in aplicare dispozitia de demolare emisa de primarul Dominic Fritz. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply