FLAGRANT / Seful Biroului pentru Imigrari al Judetului Ialomita, saltat de mascati in timp ce primea o mita de 12.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 octombrie 2024, fata de inculpatul Bulimej Rares-Gabriel, comisar sef de politie, imputernicit sef al Biroului pentru Imigrari al Judetului Ialomita, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (trei acte materiale).


Totodata, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Nita Bogdan, agent de politie in cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Directia pentru Imigrari a Municipiului Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rares-Gabriel, in calitate de imputernicit sef al Biroului pentru Imigrari al Judetului Ialomita, ar fi acceptat de la suspectul Nita Bogdan, agent de politie in cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Directia pentru Imigrari a Municipiului Bucuresti, promisiunea primirii unor sume de bani in schimbul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle sale de serviciu, pentru urgentarea mai multor programari ale cererilor de depunere a avizelor de munca / angajare pentru cetatenii straini din tarile extra europene si, implicit, pentru urgentarea solutionarii acestor cereri si pentru eliberarea, in mod preferential a acestor avize, pe numele si pe seama mai multor societati comerciale.

Astfel, la data de 03 octombrie 2024, inculpatul Bulimej Rares-Gabriel ar fi acceptat cu titlul de mita, suma de 12.000 de euro de la suspectul Nita Bogdan, pentru a urgenta solutionarea a 25 de cereri de angajare pentru cetatenii straini din tarile extra europene depuse de mai multe societati comerciale, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, la data de 02 octombrie 2024, agentul de politie Nita Bogdan, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 31.400 de euro in parcarea unui centru comercial din Bucuresti, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Suma respectiva ar fi fost solicitata de suspectul Nita Bogdan pentru obtinerea permiselor de munca pentru 38 de cetateni straini din Asia.

La data de 04 octombrie 2024, inculpatul Bulimej Rares-Gabriel urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (Comunicat DNA)

Leave a Reply