Bastan din Timisoara reclamat la Parchet de primarul Dominic Fritz, dupa ce a “mutilat” o cladire din patrimoniul istoric al orasului

Primarul Dominic Fritz a depus plangere penala impotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga, nr. 24, pentru ample lucrari nelegale, efectuate fara autorizatie, care ar afecta inclusiv structura de rezistenta a cladirii. Este a saptea plangere penala depusa anul acesta de primarul Timisoarei pentru lucrari neautorizate in cladiri istorice.


Imobilul face parte din Zona Construita Protejata si a suferit numeroase interventii fara respectarea autorizatiei de construire. Desi a fost autorizata extinderea pe inaltime in limita amprentei demisolului, proprietarul vilei Loga 24 a intervenit dupa bunul plac, cu desfiintari de pereti interiori la toate nivelurile cladirii, desfiintari de plansee, refaceri de zidarie si turnari placi de beton.

„Zona bulevardului Loga are deja o trista faima pentru numeroasele ilegalitati facute in ultimii 30 de ani cu vile istorice. Ne folosim de toate parghiile legale pe care le avem pentru a proteja patrimoniul orasului.

Transmitem un semnal clar ca nu mai inchidem ochii la ce se intampla nici in aceasta zona, nici in restul orasului. Contez pe sprijinul celorlalte institutii abilitate ale statului in aceasta lupta pentru demnitatea Timisoarei. Sper sa primeasca faptasii pedeapsa maxima pentru fapta penala de mutilare a patrimoniului”, spune primarul Dominic Fritz.

Pentru lucrarile executate de familia care detine zeci de imobile istorice pe bulevardul Loga si in Timisoara, nu exista nicio dispozitie de santier, nicio autorizatie de construire pentru modificarea temei initiale autorizate si niciun acord al Directiei Judetene pentru Cultura Timis.

Mai mult, nu a fost realizata o expertiza tehnica de specialitate privind efectele lucrarilor asupra structurii de rezistenta. In aceste conditii, primarul Dominic Fritz a depus plangere penala si a solicitat instantei sa dispuna oprirea lucrarilor pe toata durata cercetarii penale.

Potrivit legii, executarea de lucrari cu nerespectarea prevederilor autorizatiei de construire, constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply