Elena Lasconi si-a depus oficial candidatura la presedintia Romaniei, anuntand ca este singurul candidat necontrolat de sistemul ocult de putere

Elena Lasconi, candidata USR la presedintia Romaniei, a depus marti semnaturile necesare si documentele, inregistrandu-se oficial in cursa. „In 2024 putem termina ce am inceput in 1989. Impreuna putem sa iesim din frauda morala a guvernarii socialiste din ultimii 35 de ani!”, a spus primarita de la Campulung Muscel.


Fosta jurnalista de la Pro TV a tinut un discurs in care a reamintit ca e singurul candidat necontrolat de sistemul ocult de putere din Romania si a promis ca va face tot posibilul sa scoata PSD de la guvernare si sa readuca tara pe directia democratiei.

Niciunul dintre fostii conducatori ai USR nu a fost prezent marti, alaturi de Lasconi, la momentul depunerii candidaturii. Fostii presedinti Catalin Drula si Dan Barna, dar si purtatorul de cuvant al USR, Ionut Mosteanu, au lipsit. Elena Lasconi a raspuns, destul de neconvingator, ca Barna e europarlamentar, Mosteanu e in strainatate, iar cu Drula a vorbit la telefon luni.

Intrebarile jurnalistilor au prilejuit cateva observatii interesante. Elena Lasconi nu pare foarte bine pregatita pe temele de politica externa. In schimb, s-a pozitionat foarte bine pe cele de politica interna, punctand decisiv la mai multe capitole.

Ea a evitat cu dibacie mai multe capcane intinse de unii jurnalisti. A raspuns ca, desi Basescu s-a razgandit si acum il sustine pe Ludovic Orban la presedintie, ea nu va face acelasi lucru. Ca il admira pe fostul presedinte si ca, dupa ce va ajunge la Cotroceni, nu va ezita sa-l consulte de cate ori va simti nevoia, fara sa aiba vreun resentiment.

Lasconi a raspuns clar ca nu are de gand, in nicio circumstanta, sa faca vreodata vreo alianta sau intelegere cu AUR sau alte partide extremiste si pro-ruse, pe care le considera dusmani ai tarii. Jurnalista care a intins capcana a insistat in mod deosebit, momind-o pe Lasconi cu intrebarea daca ar fi, totusi, vorba de un proiect de lege pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Sefa USR a raspuns constant ca nu se pune problema unui asemenea pact.

De remarcat mai este ca Elena Lasconi a devenit, marti, 01 octombrie, al treilea sef de partid, dupa Eugen Tomac (PMP) si Ludovic Orban (Forta Dreptei), care afirma in ultima saptamana ca dupa aceste alegeri PNL-ul va ramane cel putin fara Nicolae Ciuca, daca nu cumva chiar fara intreaga conducere actuala.

Esecul lui Ciuca de a intra in turul II la alegerile prezidentiale, spune Lasconi, va genera o criza la liberali. Ea a opinat ca in randurile PNL va fi nevoie de o mobilizare dupa alegeri, pentru ca ei sa poata angaja negocieri pentru formarea unui nou Guvern. (Mara Ion)

Leave a Reply