VIDEO: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024 – 2025 la UMF Timisoara / Peste 8000 de studenti, nerabdatori sa intre la cursuri

In Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara a avut loc, azi, 30 septembrie, la ora 10, festivitatea de deschidere a anului universitar 2024 – 2025.


Dupa intonarea imnului universitar Gaudeamus Igitur, rectorul Octavian Cretu, profesor universitar, medic chirurg si om de constructie, dupa cum singur se defineste, a multumit asistentei pentru participarea la eveniment, dar si cadrelor universitare care ii „slefuiesc” pe viitorii medici.

In randul asistentei s-au aflat si fostii rectori, printre care Stefan Dragulescu si Marius Raica, iar in curtea universitarii, sute de studenti si boboci au urmarit discursurile din Aula Magna pe un monitor urias montat pe fatada cladirii.

„Sa va bucurati de fiecare clipa, sa traiti fiecare moment, sa nu cedati niciodata, sa va ridicati ori de cate ori va va fi greu, fiindca vor fi si clipe grele. Este foarte mult de invatat, foarte multe cunostinte de acumulat si multe lucruri noi pe care le veti descoperi.

In sala aveti suficiente exemple din cadrele didactice care sa va fie maestri, formati crescuti la UMFT si care au educat mii de studenti zeci de generatii si le-au transmis cunostintele de medicina”, spunea unul dintre fostii prorectori, in urma cu doi ani, tot la festivitatea de deschidere a anului universitar, iar mesajul sau a ramas la fel de valabil si in prezent.

Potrivit unui comunicat transmis de ofiterul de presa Diana Mihai, in anul universitar 2024 – 2025, aproape 8000 de studenti vor incepe cursurile la cele 4 facultati ale UMF Timisoara.

„Anul acesta, universitatea va deschide portile a patru facultati: Facultatea de Medicina, Facultatea de Asistenta Medicala, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Farmacie. Aproximativ 8000 de studenti romani si straini vor incepe cursurile la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, in aceasta toamna”, a anuntat ofiterul de presa al UMF Timisoara. (E.T.)

Leave a Reply