MINA Pop-Up se deschide joi, 3 octombrie, in Iulius Town Timisoara. Ghidul muzeului va fi un avatar AI (P)

Joi, 3 octombrie 2024, in Iulius Town, se deschide MINA Pop-Up, expozitia itineranta a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Timisorenii vor putea sa admire expozitii multimedia aduse in premiera, printre care: „Van Gogh”, „Constelatii Interioare” – o incursiune in mitologie si proiectia pentru copii „Lumea Subacvatica”.


Vizitatorii vor fi intampinati de MINA, un ghid creat prin inteligenta artificiala, un avatar AI special pregatit, care redefineste experienta vizitatorilor muzeului prin oferirea de informatii cuprinzatoare si ghidare intr-un mod inovator.

Pretul unui bilet de 35 de lei pentru copii si 45 de lei pentru adulti si include accesul la toate cele trei expozitii. Pana in acest moment s-au vandut deja peste 800 de bilete.

Spatiul MINA Pop-Up este un cort de 450 mp, cu proiectii 360º, organizat impreuna cu Iulius Town, in parcarea UBC 0. MINA Pop-Up va avea loc intre intre 3 octombrie 2024 si 12 ianuarie 2025, perioada in care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive.

Vizitatorii MINA Pop-Up vor fi intampinati in lobby-ul spatiului expozitional de catre MINA, un ghid dezvoltat pe baza celor mai eficiente si celor mai noi modele de retele neurale. Pe langa ChatGPT, au fost integrati mai multi algoritmi de inteligenta artificiala pentru fiecare componenta din pipeline-ul sau, prin care este animat in timp real chipul avatarului 3D, transformand ceea ce spune in animatia prin care clipeste si misca gura.

Toate aceste lucruri ii permit sa interactioneze cu publicul cat mai natural, prin faptul ca este capabila sa auda intrebarile, sa gandeasca raspunsurile si apoi sa le comunice. Experienta se desfasoara in timp real, iar vizitatorii pot purta o conversatie cu un avatar umanoid futurist. Fiecare conversatie este unica, reflectand complexitatea si adaptabilitatea acestei entitati AI.

O alta instalatie interactiva si inovatoare, ce utilizeaza inteligenta artificiala, este lucrarea „Neural Mirror”, creata de Alex Cioaca si One Night Gallery si prezentata de Daikin. Aceasta analizeaza mai multe stiluri artistice, ulterior transpuse in imaginile captate in timp real. Instalatia a reprezentat Romania, anul trecut, la Festivalul Luminii din Bruxelles si este conceputa cu ajutorul unor retele neurale si al unui sistem de invatare aprofundata. Publicul poate experimenta un transfer in timp real al propriei imagini in stil artistic.

Program

Va fi deschis de luni pana vineri, de la 12.00 pana la 21 (ultimul acces fiind de la ora 20:15), iar sambata si duminica, de la 10 pana la 21:15 (ultimul acces fiind de la 20:30).

Spectacolul imersiv „Van Gogh” va prezenta peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene si schite. Printre acestea se numara renumitele „Noapte instelata”, „Autoportret”, „Lan de grau cu corbi”, „Irisi” si „Mancatorii de cartofi”, precum si lucrari din perioada de creatie timpurie. Acest spectacol imersiv va fi disponibil pana pe 12 ianuarie.

„Lumea Subacvatica” va fi disponibil pana pe 17 noiembrie. Acest spectacol este dedicat copiilor si isi propune sa ofere celor mici o calatorie fascinanta prin apele din tara, Delta Dunarii si Marea Neagra, dar si in adancurile Oceanului.

Intre 3 octombrie si 17 noiembrie, vizitatorii MINA Pop Up vor putea admira si expozitia „Constelatii Interioare”, care include 21 de lucrari de arta ce reflecta pasiunea lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director si protagonist al celei de-a 23-a editie One Night Gallery) pentru mitologie, arta clasica si design contemporan.

Incepand cu 18 noiembrie vor fi lansate alte doua noi spectacole imersive.

Bilete

Pentru spectacolele MINA Pop-Up preturile sunt: 45 lei – bilet adult si 35 lei – bilet copil pana in 12 ani. Copii sub 3 ani au acces gratuit. Studentii beneficiaza de reducere de 20% daca vin cu carnetul de student la fata locului. Pentru grupuri scolare formate din minimum 20 de copii, pretul biletelor va fi de 20 de lei, iar pentru programare este necesar un mail la adresa kids@minamuseum.com.

Este oferit si un discount de 20% pentru cei care achizitioneaza cu cardul George. Reducerea se aplica direct, in momentul finalizarii comenzii, dupa introducerea datelor de card, insa nu se cumuleaza cu celelalte reduceri.

Toate intervalele sunt cu acces general, cu exceptia ultimelor doua din fiecare zi, care sunt rezervate doar adultilor si copiilor peste 10 ani.

Biletul achizitionat are valabilitate si permite accesul doar in ziua rezervarii. Este recomandat ca vizitatorii sa respecte intervalul orar pentru care este achizitionat biletul. Pentru mai multe informatii si detalii despre bilete si program, este disponibil site-ul www.minamuseum.com/minapopup/.

Iulius Town, Departament PR, Consuela Dobos)

Leave a Reply