Clubul Lions Diamond Timisoara, donatie importanta pentru tinerii defavorizati din Centrul de Zi de la Gavojdia

Dezvoltarea deprinderilor de viata independente pentru tinerii din sistemul de protectie a copilului reprezinta una dintre prioritatile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, in toate casele de tip familial si centrele aflate in structura institutiei fiind organizate diferite activitati cu rol in pregatirea tinerilor pentru viitor.


In cadrul Centrului de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta Gavojdia, infiintat de DGASPC Timis cu fonduri nerambursabile oferite prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, numerosi tineri din cadrul sistemului de protectie a copilului, dar si din comunitate fac primii pasi catre viata de adult si invata sa devina responsabili si mai siguri pe ei.

Printre ei se numara si tineri care fac parte din familii destramate sau ai caror parinti sunt plecati in strainatate, neputand sa le ofere sprijinul necesar pentru a se maturiza si a se integra in societate.

In cadrul acestui centru, DGASPC Timis, in parteneriat cu Clubul Lions Diamond Timisoara, implementeaza proiectul „DEVIN – de la adolescenta la maturitate!”, care pune accentul pe dotarea centrului cu rechizite, echipamente specifice si ustensile pentru ateliere, care le vor fi de un real ajutor tinerilor in procesul de invatare si acumulare de noi cunostinte.

Astazi, 27 septembrie 2024, la sediul Centrului de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta Gavojdia, a avut loc o intalnire a tinerilor beneficiari cu reprezentantii Clubului Lions Diamond Timisoara, care le-au oferit mai multe materiale necesare educatiei si sprijinirii integrarii lor in comunitate. Cu aceasta ocazie, au avut loc discutii despre importanta pregatirii lor pentru viitor, partenerii din cadrul clubului de servicii fiind adevarati mentori pentru adolescentii si tinerii din acest centru.

„Chiar daca toti copiii si adolescentii din sistemul de protectie a copilului beneficiaza de toate serviciile necesare unei dezvoltari armonioase, este foarte important ca ei sa fie pregatiti pentru viata, sa stie cum sa isi gestioneze bugetul cand vor fi pe cont propriu, sa invete cum sa aiba grija de o locuinta, sa caute si sa mentina un loc de munca si chiar sa isi intemeieze o familie”, a precizat doamna Monica Trusca, director executiv al DGASPC Timis.

Activitatile de formare a deprinderilor de viata independenta vor include si intalniri ale tinerilor cu reprezentanti ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, dar si cu parteneri din cadrul altor institutii si organizatii neguvernamentale, care organizeaza cursuri de formare profesionala, dar si alte cursuri de interes pentru tineri (invatarea unor limbi straine, abilitati de utilizare a sistemelor IT, etc.).

(Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis)

Leave a Reply