Acord de recunoastere a vinovatiei: Avocatul Ovidiu Jidveian, aproape 6 ani de inchisoare in dosarul “tepei” imobiliare Parc Residence Alpha

Avocatul Ovidiu Jidveian, din Baroul Alba, fost subprefect din partea PSD, care este anchetat pentru inselaciuni in domeniul imobiliar si acuzat ca a incasat avansuri pentru apartamente intr-un complex rezidential din Alba Iulia, fara a livra locuintele promise, a incheiat cu procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj un acord de recunoastere a vinovatiei.


Acordul, care va trebui validat si de judecatori, prevede o pedeapsa de 5 ani si 9 luni de inchisoare, pentru inselaciune in forma continuata (251 de acte materiale), delapidare in forma continuata (1.339 de acte materiale) si fals in inscrisuri sub semnatura privata (8 fapte), toate cu consecinte deosebit de grave.

Ovidiu Jidveian, avocat suspendat din Baroul Alba, este considerat autorul uneia dintre cele mai mari inselaciuni imobiliare din acest judet.

Barbatul este acuzat de 251 de acte de inselaciune in forma continuata, 1.339 de acte materiale de delapidare si opt fapte de fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate cu consecinte deosebit de grave, infractiuni comise in legatura cu promisiuni de vanzare a unor apartamente intr-un complex rezidential din Alba Iulia.

”Inculpatul, in baza unei rezolutii infractionale unice si determinate, printr-un numar de 251 de actiuni distincte, savarsite in calitate de administrator sau, dupa caz, in calitate de asociat al societatii SC P.R.A. la diferite intervale de timp in perioada decembrie 2018 – octombrie 2023, in numele, in interesul si in realizarea obiectului de activitate al societatii Parc Residence Alpha SRL (244 ocazii), respectiv savarsite in nume propriu in perioada decembrie ianuarie 2021 – martie 2023 (7 ocazii), toate cu ocazia incheierii unor promisiuni de vanzare-cumparare, i-a indus in eroare pe promitentii-cumparatori (in unele cazuri in mai multe situatii), prin prezentarea ca adevarate a imprejurarilor mincinoase ca are capacitatea financiara si resursele necesare pentru a finaliza proiectul imobiliar Parc Residence, pentru a le transmite dreptul de proprietate si a le preda in termenul asumat contractual posesia unor spatii si a unor locuri de parcare din ansamblul imobiliar ce urma sa se edifice in municipiul Alba Iulia, str. Frederik Mistral, nr. 5-5A, continuand totodata sa-i mentina in eroare pe co-contractanti, cu ocazia prelungirii termenelor contractuale, a modificarii obiectului antecontractului ori cu ocazia rezolutiunii promisiunilor de vanzare-cumparare”, se arata in acordul de recunoastere a vinovatiei, potrivit ziarulunirea.ro.

Potrivit jurnalistilor locali, avocatul a incheiat cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj un acord de recunoastere a vinovatiei care prevede o pedeapsa de 5 ani si 9 luni de inchisoare, in regim de detentie.

In plus, documentul prevede si o amenda penala in valoare de 27.000 de lei.

In sarcina societatii administrate de acesta au fost retinute infractiuni de inselaciune in forma continuata (244 de acte materiale) si de fals in inscrisuri sub semnatura privata (7 fapte), tot cu consecinte deosebit de grave. Societatea comerciala ar urma sa achite o amenda penala in valoare de 202.500 de lei, se arata in raspunsul transmis de catre procuror pentru ziarulunirea.ro.

”In unele cazuri i-a determinat pe promitentii-cumparatori sa ii remita sume de bani suplimentare, prezentandu-le totodata ca adevarate unele fapte mincinoase legate de construirea efectiva a spatiilor locative/comerciale, denaturand configuratia spatiilor promise prin folosirea in majoritatea raporturilor contractuale de planuri tehnice si identificari trunchiate sau denaturate ale spatiilor promise, respectiv arogandu-si siesi ori atribuind altor persoane calitati mincinoase, amagiri prin care a determinat victimele sa ii achite, cu titlu de avans de pret sau de pret, suma totala de 33.617.263,95 lei si 5.651.242,4 euro, mai putin in cazul a 4 promitenti-cumparatori care nu au remis nicio suma de bani in urma activitatii de inducere in eroare, fiind recuperata in mod voluntar sau prin executare silita suma totala de 5.057.863,73 lei si 543.517,29 euro”, se precizeaza in acordul incheiat de avocat. (V.E.)

Leave a Reply