Festival International de Funambulism, la Timisoara! Scoala de Circ face apel la curajosii care vor sa traverseze canalul Bega pe cablu, la 4 metri inaltime

Scoala de Circ din Timisoara lanseaza Festivalul International de Funambulism Timisoara, editia I. Mersul pe fir de echilibru este o forma de arta straveche si o metoda contemporana excelenta de armonizare personala, in special pentru adolescenti si adulti.


Dupa o avanpremiera care a avut loc, in urma cu doua zile, in comuna Fibis, azi, 28 septembrie, de la 18,30, spectacolul inedit va fi jucat si in Timisoara. O dupa-masa dedicata echilibrului la Nord-Art Tm (str. Holdelor / Ion Ionescu de la Brad) cu ateliere pentru incepatori, dar si traversari la o inaltime de 4 metri pentru funambulistii timisoreni.

Spectacolul de funambulism ”Familia Firescu” s-a jucat la Lugoj, ca si pre-eveniment, la inceputul lunii. In aceasta toamna, Timisoara devine capitala echilibrului si hub de arta performativa contemporana. Fii si tu funambulist!

Daca esti creator iscusit, lucrezi cu fire si te inspira tema de mai sus, vino in echipa. Scenografia festivalului va fi creata de catre tine, din fire, asa cum iti imaginezi.

Descoperiti funambulismul si fiti parte din povestea primei zile de festival, sambata, 28 septembrie, in Timisoara, la Nord-Art Tm, ora 18,30, si in zilele e 2 si 9 octombrie, ora 18, tot in Timisoara, la Nord-Art Tm.

Daca te imbarci cu noi in aventura si decizi sa te alaturi grupului de funambulisti care va traversa Bega, ne vom antrena zilnic in perioada 14 – 18 octombrie (dupa-masa).

Facem un apel la funambulistii experimentati: daca ai deja experienta la inaltime, pe fir, haide sa fii parte din spectacolul ”Povestile lui Ageb”, in cea de-a doua seara a festivalului. Rezidenta de creatie 14 – 19 octombrie.

In acest context, 5 echilibristi internationali vin la Timisoara pentru a crea impreuna cu 5 romani un spectacol dedicat orasului de pe Bega. Laurence Tramblay-Vu (foto galerie), castigator al medaliei de argint la festivalul Cirque de demaine, de la Paris, va coordona antrenamentele si creatia de spectacol. (E.T.)

 

Leave a Reply