VIDEO / Demolition Man! Gheretele din Piata 700 din Timisoara, puse la pamant de buldozerele primarului Dominic Fritz

Constructiile ilegale care ocupau domeniul public in apropiere de centrul istoric al Timisoarei, in zona Pietei 700, au inceput sa fie demolate, marti, 24 septembrie, de echipele primariei.


In urma dispozitiei de demolare semnata de primarul Dominic Fritz, municipalitatea a notificat proprietarul, insa acesta nu a eliberat zona conform cerintelor legale. Astfel, Primaria a demarat procedura de eliberare a terenului.

“Recunosc ca si eu am mancat multi langosi aici in ultimii 20 ani, dar a venit momentul sa inchidem si in Piata 700 capitolul cosmeliilor ilegale.

Aici, un «intreprinzator» a tot construit gherete pe terenul public si apoi le-a inchiriat catre diversi comercianti.

Fara a avea niciun drept asupra acelui teren. Piata 700 trebuie sa respire din nou. Iar noi nu mai putem accepta la infinit constructiile ilegale care au aparut in tot orasul in ultimii 30 ani”, a transmis primarul Fritz pe pagina sa de Facebook.

La fata locului s-au aflat echipele Colterm si Politia Locala, care au verificat daca spatiile sunt libere inainte de a incepe demolarea propriu-zisa.

Operatiunea este programata sa se desfasoare pe parcursul intregii zile.

Constructiile, ridicate fara autorizatie incepand din primii ani de dupa Revolutie, se aflau pe teren public. Proprietarul acestora, SC Aura SRL, inchiriase spatiile unor comercianti, acestia avand declarat un alt punct de lucru, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Reamintim ca Primaria impreuna cu Piete SA reabiliteaza Piata 700 pentru a oferi conditii civilizate de comert, atat vanzatorilor cat si timisorenilor care se aprovizioneaza din aceasta piata. (I.P.)

Sursa: G4Media.ro

Leave a Reply